Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najava prosvjeda

Radnici brodogradilišta 3. maj i Uljanika u srijedu kreću u opći štrajk

U Uljaniku je izbio manji požar koji je odmah ugašen
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/2
21.08.2018.
u 16:20

Brodogradilištu 3. maj u utorak  je deblokiran račun, nakon što im je u petak tijekom dana blokiran, izvijestili su u utorak iz toga riječkog brodogradilišta

Radnici brodogradilišta 3. maj, kao i cijele Uljanik Grupe , u srijedu će početi opći  štrajk jer im nisu isplaćene plaće za srpanj, izjavio je u utorak zamjenik povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske u Brodogradilištu 3. maj Veljko Todorović.

"Uprava  nije ispunila obećanje i nije uspjela osigurati novac za plaće", rekao je Todorović i izvijestio da će radnici štrajkati na svojim radnim mjestima, a organizirat će se dežurstva tehničkih služba, vatrogasaca i drugih.

Todorović je rekao da je Sindikat metalaca Hrvatske "dobivao naznake da bi Uljaniku mogao biti odobren zajam HBOR-a, ali do danas u 13 sati zajam nije odobren, kada je u Puli, u sklopu postupka mirenja, održan sastanak Uprave Uljanika i sindikata".

O tome  je sindikate,  istaknuo je Todorović, izvijestio predsjednik Uprave Uljanik Grupe Gianni Rossanda, koji je, po riječima Todorovića, "svjestan da nije uspio ispuniti svoje obveze".

Brodogradilištu 3. maj u utorak  je deblokiran račun, nakon što im je u petak tijekom dana blokiran, izvijestili su u utorak iz toga riječkog brodogradilišta.

Brodogradilište Uljanik

U Uljaniku je izbio manji požar koji je odmah ugašen
1/34

Komentara 18

DU
Deleted user
16:50 21.08.2018.

jakovcic ce im osigurati place iz brisela on i borozanka ...i furijo di je on .....

DU
Deleted user
16:47 21.08.2018.

pa radnici su vecinski vlasnici protiv koga ce strajkati.....protiv samih sebe...

Avatar rubinet
rubinet
19:47 21.08.2018.

ako ti komunistički mastodonti ne mogu opstati na tržištu svojom kakvoćom tad neka propadnu...dosta sisanja hrvatskog proračuna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije