Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak agonije

Radnici Bjelolasice dobili pet plaća, 73 ih ide na burzu

bjelolasica
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
19.04.2013.
u 11:54

staje ih raditi četrdesetak u objektima koji normalno posluju, a za ostale nova nada kada se prostori u Vrelu ponovno stave u funkciju

Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica ipak nastavlja živjeti. Zaključak je to nakon prošlotjedne skupštine, a interes su pokazali i vjerovnici i država kao vlasnik.

 Ipak, da put oporavka neće biti lagan pokazuje i sudbina 73 radnika koji će krajem travnja dobiti otkaze.

 Mnogo nepoznanica

–Kreditnim sredstvima uspjeli smo isplatiti pet plaća, a u tijeku je isplata i dohodaka za veljaču. Ipak, 73 zaposlenika će na Zavod za zapošljavanje. Unutar HOC-a ostaje još 40-tak radnika koji će nastaviti s poslom u objektima koji nesmetano rade. Oni koji ostaju bez posla imaju mogućnost ponovnog zapošljavanja kad se prostori u Vrelu ponovo stave u funkciju. Konačan odgovor kada će to biti i u kojem obliku, za sada nam je još nepoznanica – objasnio je situaciju Mirsad Hodžić, novi direktor Bjelolasice.

 Kao dio predstečajne nagodbe u proteklom razdoblju sklopljeni su sporazumi s dobavljačima i drugim vjerovnicima. Spremnošću na otpis dugovanja i odgodu plaćanja potraživanja za desetak mjeseci vjerovnici su iskazali spremnost pomoći HOC-u u prevladavanju krize. Interes za konačno rješenje problema nacionalnog olimpijskog centra, kako se često nazivao, pokazao je i Audio kao vlasnik.

Prema riječima direktora Hodžića država Bjelolasicu konačno vidi kao nacionalni projekt koji će znatno pridonositi razvoju ne samo ogulinskog kraja, nego i čtave regije. Ipak, svi koji su na bilo koji način uključeni u ovaj projekt svjesni su brojnih poteškoća. Još uvijek su svima svježi događaji kada je izgorio centralni objekt HOC-a u kojem se nalazio i restoran. Novi zamjenski objekt koji je radio pod šatorom također je neslavno završio, nakon što se pod teretom snijega urušio.

 –U čitav proces uključilo se i Ministarstvo turizma. Tamo smo naišli na iznimno pozitivne reakcije i ako mogu reći, sretan sam jer ovaj proces izgleda kao u pjesmi u kojoj se ‘dite vraća materi’ – opisao je slikovito situaciju Hodžić i pritom naglasio.

 Obnoviti srce kompleksa

 – Očito je da u HOC-u treba obnoviti srce kompleksa, a to je restoran. Hoće li se to obaviti kroz strateškog partnera, javno privatno partnerstvo ili nekako drugačije, još će se vidjeti. Osim toga, Ministarstvo turizma je izrazilo spremnost financirati dokumentaciju za uređenje skijališta i žičare.

To nam je vrlo važno jer bi se nakon toga projekt mogao aplicirati prema fondovima EU. No, što će se u konačnici dogoditi teško je prognozirati. Sigurno je tek da u sljedećih desetak mjeseci moramo dobiti konkretne odgovore i sačiniti planove koji će govoriti kakva je budućnost Bjelolasice – zaključio je Hodžić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije