Naslovnica Vijesti Hrvatska

Radnici Agro Iloka: Ili isplata u petak, ili opet štrajk!

14. siječnja 2009. u 16:59 10 prikaza

Nakon jednodnevne obustave rada, tijekom koje su radnici Agro Iloka tražili da im se isplate zaostale plaće, poslije razgovora s direktorom Vlatkom Miličevićem i njegova obećanja pristali su raditi do petka.

– Direktor nam je obećao da će nam do petka biti isplaćena druga polovica plaće za listopad kao i cijela plaća za mjesec studeni. Rekao je i da će se hitno uplatiti i svi doprinosi na plaće koje tvrtka nije uplaćivala od listopada 2007. godine tako da ćemo konačno moći dobiti i povrat poreza – rekla je Zvjezdana Kozarić, sindikalna povjerenica u toj iločkoj tvrtki.

Kaže da su se radnici i ovaj put pokazali svoju odgovornost i lojalnost tvrtci jer su svjesni što bi značilo da se ne obavi rezidba loze na vrijeme i kolike bi to štete nanijelo vinogradima i tvrtci.

– Upravi smo dali rok do petka da se ti zaostali dugovi prema nama radnicima isplatili. Također ćemo ustrajati i na garancijama kako bi radnici konačno imali neku sigurnost i znali da će zarađeni novac dobiti svakoga mjeseca. Ako nam se najnovija obećanja ne ispune od ponedjeljka ćemo ponovno obustaviti rad – rekla je sindikalna povjerenica Z. Kozarić. (bb)

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka