Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi prosvjed

Radnice DTR-a pred Vladom: Isplatite nam zaostale plaće!

dtr,prosvjed,vlada,portal (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
11.06.2013.
u 12:06

Radnice još uvijek nisu dobile zaostale plaće koje mjesečno iznose minimalnih 2200 kuna

Nakon prosvjedovanja ispred trgovine u Petrinjskoj, zaposlenice zagrebačke tvornice rublja DTR danas su zbog neisplaćenih plaća započele s prosvjedima i na Trgu sv. Marka ispred zgrade Vlade.

Podsjetimo, prošlog je mjeseca zagrebački poduzetnik Milan Carić postao vlasnik 65,45 posto dionica DTR-a. Kupio ih je na javnoj dražbi u ovršnom postupku, a za većinski paket posrnule tvrtke izdvojio je 890.000 kuna, odnosno 12,60 kuna po dionici te je tako spasio od vjerojatnog stečaja. Tvrtku s dugom od 6, 5 milijuna kuna preuzeo je s partnerom odvjetnikom Antom Nobilom u tijeku predstečajne nagodbe.

Iako su obećali isplatiti zaostale plaće koje trenutačno iznose 2200 kuna, radnice ih još nisu dobile.

>>Pročitajte potresno pismo kćeri radnice DTR-a u štrajku

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije