Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvođenje reda

Radna skupina rješava osam problema hrvatskog sporta

Željko Jovanović
Slavko Midzor/PIXSELL
30.01.2012.
u 18:29

Ministar Jovanović je izjavio da, nakon što dobijemo strategiju sporta, izradit će se i novi Zakon o sportu. Izmjene i dopune Zakona o sportu sigurno će proći dva čitanja.

Izmjene i dopune Zakona o sportu pred saborskim bi se zastupnicima trebale naći najkasnije početkom ožujka.

Prvi radni sastanak

Potvrdio je to ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović nakon što je s predstavnicima sportskih saveza održao prvi inicijalni sastanak upravo s ciljem da se detektiraju gorući problemi hrvatskog sporta. Što je i učinjeno. Prema riječima ministra, detektirano je osam problema, poput financiranja u sportu, kategorizacije sporta i sportaša, nadzora i inspekcije u sportu, definiranja oblika udruživanja u sportu..., a koji bi se trebali riješiti upravo novim izmjenama Zakona o sportu koje će tijekom veljače izraditi osnovana radna skupina na čelu s ministrovim pomoćnikom Petrom Skansijem. Zajedno s njim na izmjenama će raditi i pravnica u Hrvatskom olimpijskom odboru Biserka Vrbek, predsjednica Nacionalnog vijeća za sport Danira Nakić-Bilić, potom Zoran Primorac uime Kluba olimpijaca, Verica Mance iz Riječkog sportskog saveza, Mario Baić s Kineziološkog fakulteta te Branko Horvat.

Sve ispočetka

– Zadatak je radne skupine da u idućih sedam dana na osnovi određenih prioriteta krene u pripremu rasprave o izmjenama Zakona o sportu. Voljeli bismo da to bude pripremljeno u veljači i da u ožujku već bude u Saboru. Nema razloga da izmjene zakona ne prođu dva čitanja – kaže Jovanović.

Usporedo s donošenjem izmjena i dopuna Zakona o sportu radna skupina dobila je i zadatak da radi na donošenju strategije hrvatskog sporta, koju nikada nismo imali, a na osnovi koje će se potom pristupiti izradi potpuno novog Zakona o sportu.

– Taj potpuno novi dokument bio bi sasvim drugačiji od dosadašnjeg Zakona o sportu, a trebali bismo ga donijeti do kraja godine. Ministarstvo ne želi nametati rješenje. Mi stručnjacima nudimo logističko vođenje tog projekta – napomenuo je ministar Željko Jovanović.

Komentara 14

OB
-obrisani-
18:40 30.01.2012.

bravo željac........za tebe je maminjo.....mali miš....

KU
kuukuuleelee
19:19 30.01.2012.

neka se jovanović javno izjasni kao prvo što je radio u loži Beoarene u društvu omotanih srpskim zastavama ????? Kao drugo nek se izvoli izjasniti što mu je bilo smješno ??? Ili je bio možda samo sretan što je srbia uz pomoć četničke publike pobjedila Hrvatsku ????? TV kamere ne lažu ! Jovanoviću izjasni se !

OB
-obrisani-
19:23 30.01.2012.

ajmo Željac.....isušujemo močvaru.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije