Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reformisti na jarunu

Radimir Čačić potvrdio koaliciju s Bandićem

radimir čačić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/14
28.06.2014.
u 11:00

Nakon što su se srdačno izljubili i potvrdili koaliciju, Radimir Čačić i Milan Bandić otišli su na kavu obližnji restoran

Nakon što je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić stigao oko 10.20 na neformalno okupljanje Inicijative za osnivanje Narodne stranke - reformisti, gdje je već bio Radimir Čačić, dali su i prve službene izjave. Ležerno odjeveni i dobro raspoloženi na upite novinara da li ovaj Bandićev dolazak na okupljanje reformista i vrlo srdačan pozdrav znači i službena potvrda njihove koalicije, Bandić je kao i uvijek u svom stilu izbjegavajući konkretan odgovor uzvratio:

- Najvažnije je da je čovjek zdrav i slobodan - Bandić je to papagajski potvrdio nekoliko puta. Čačić je ipak bio nešto rječiti pa je kazao kako su reformisti imali jučer jedan radni sastanak na Varaždin bregu, a danas su njihove kolege iz zagrebačke podružnice organizirali ovo druženje na Jarunu, a kada se nešto događa u Zagrebu, onda je i domaćin i gradonačelnik grada koji ih je došao i pozdraviti.

Na inzistiranje novinara je li ovo njihovo današnje druženje ipak najava koalicije, Čačić je odgovorio:

- Molim vas, kakve veze ima dolazak gradonačelnika s kojim ionako već desetljećima pijem kavu s koalicijom? Međutim, da, mi smo otvoreni za suradnju i okupljamo ljude koji nemaju ideoloških prepreka, ali iza sebe imaju rezultate, uzvratio je Čačić.

Kada su novinari ipak zamolili da precizira je li njegova rečenica značila potvrdu koalicije uzvratio je "da,da".

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iako su novinari imali još pitanja, Čačićeva pr-ovka Ankica Mamić inzistirala je da se razgovor s novinarima prekine i potom su Čačić i Bandić otišli u obližnji restoran na kavu. Milan Bandić napustio je skup reformista nakon pola sata razgovora sa Radimirom Čačićem.

Inače, na Jarunu se okupilo oko 200 simpatizera i članova inicijative među kojima su bili bivši direktor HEP-a Zlatko Koračević, međimurska dožupanica Sandra Herman i bivši HSLS-ovac Dražen Berglec... Velik broj okupljenih bio je odjeven u ljubičaste majice jer su ljubičastu odabrali za jedna od svojih simbola. Rečeno nam je da je ta boja nastala miješanjem crvene i plave (aluzija na crveni SDP i plavi HDZ, op. a.). Predsjednica inicijative Natalija Martinčević koja nam je kazala da je pun autobus članova inicijative iz Varaždina stigao u Zagreb, kako bi podržali kolege. Inicijativa u ovom trenutku ima preko 2000 članova iz cijele Hrvatske, a da samo u Varaždinu članstvo broji 400 ljudi.

Martinčević je najavila kako će reformistima ljeto biti izuzetno radno i da će obići cijelu Hrvatsku i to zbog dva cilja - izgradnja infrastrukture i prezentacijom programa -a u rujnu će stranka biti osnovana.

- Mi nećemo kao i drugi koji osnivaju sada stranke, stranku osnivati da bismo bili protiv. Upravo suprotno, bit ćemo afirmativni i konstruktivni za sve probleme koje uočavamo i odmah ćemo nuditi konkretna rješenja. Naš program će biti otvorena knjiga, tako da tijekom ljeta građani, stručnjaci, svi oni koji se žele priključiti mogu. Uglavnom, u rujnu ćemo postati parlamentarna stranka, izjavila je saborska zastupnica Natalija Martinčević, koja je dosad dala dva važna zakonska prijedloga vezano uz preferencijalno glasovanje i financiranje eu projekta.

Upitana ima li informacija kako se u njenoj bivšoj stranci u HNS-u gleda na događanja reformiste, kratko je uzvratila to ih to uopće ne zanima.

Inače kada smo okupljene na Jarunu pitali kako komentiraju HNS i njihovu predsjednicu Vesnu Pusić, neslužbeno smo mogli čuti "da nema reformista, HNS i Vesna Pusić nikad ne bi završili u Dnevniku".

>> Reformisti priredili feštu dobrodošlice za Čačića: 'To je okupljanje naših ljudi'

Komentara 77

ĆA
ćaćaća
11:24 28.06.2014.

čačić dolaze s palicama za golf a bandić s bedžem maršala na reveru...pobjeda je zagarantirana :)))

GO
gOOgLer
10:56 28.06.2014.

Naslikao je 6 slika termoelektrane Plomin tehnikom ugljen na plućima poreznih obveznika.

AP
apolon
09:58 28.06.2014.

Eh...taj će spasiti domaće gospodarstvo, unosom estetskih komponenti...koja smo mi sretna zemlja !????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije