Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje sezona
Povratak na članak

Radio Taxi Split: Protuzakonito je oduzimati lokalnoj samoupravi pravo da ograniči broj vozila

Topić je objasnio da su otvoreno pismo odlučili uputiti zastupnicima uoči saborske sjednice na kojoj će se u srijedu odlučivati o prijedlogu Zakona o javnom prijevozu i cestovnom prometu.

Komentari 5

Avatar nekakav
nekakav
11:52 17.04.2018.

ali lokalna samouprava nije radila što je trebala, već što je htjela. dal taxi iz new yorka može pokupiti nekog u seattleu i vratiti ga u new york? može. taxi stajalište je javna površina, i tu može svaki taksist automm čekati mušterije. naši taksisti misle da je svijet i dalje na kočijama sa konjskom zapregom. da je taksist neki gospodin, pošten. da ne pije konjak dok igra šah. a mora voziti. dal je njima, taksistima, jasno da je vrijeme u kojem su radili što su kako htjeli, nepovratno prošlo? i da će sad morati izdavati račune, jer će se plaćati mobitelom, kojim će se i naručivati vožnja? gotovo je sa njihovim obrtima za sve i svašta. prijevoz putnika, i to jednog, dva, treba osloboditi silnog administriranja, svi imamo vozačku b kategorije, aute registrirane za 5 osoba i više, i svi smo sposobni nekog odvesti uz malu naknadu, ne treba zato cehovska udruženja, koja je zapad rasturio prije francuske revolucije. samo kod nas se filozofira i ograničava. ja bih lokalce uopće i izbacio iz igre oko taxi službe, samo probleme rade. dozvole nek izdaje država, za područje cijele zemlje. ili uvesti pravilo da taksist ne smije izvan par ulica, za koje se pretplati.

VL
LA
like_a_boss
12:31 17.04.2018.

To je bit svakog taxi udruženja. Dilanje licencama, iznajmljivanje svojih licenca. Tu je lova bez muke, bez vožnji. Taxi mafija u velikim problemima...

VL
DU
Deleted user
12:11 17.04.2018.

Konkurencija je bit slobodnog tržišta i izrazita pogodnosti za potrošače. Zahtjevi su ne legitimni.

VL
HR
Hrabraja
12:28 17.04.2018.

Ne razumijem, onda bi po toj logici autobusni kolodvor trebao ograničiti broj autobusa koji dolaze u grad. ako vam se vise ne isplati igrati šah, idite na bauštelu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.