Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Radio Student treba vašu pomoć za novi odašiljač!

Naš 21 godinu star odašiljač je pred odlaskom, a to će nas dovesti u ozbiljan problem - prekid emitiranja - stoji na stranici na kojoj pozivaju slušatelje da im pomognu.
06. studenoga 2017. u 15:14 3 komentara 360 prikaza
Radio Student
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/2

Radio Student slavi 21. rođendan, a najveća želja im je novi odašiljač. Naime, njihovom starom odašiljaču ističe rok trajanja, a ako ne nađu novi prijeti im gašenje. Zbog toga su pokrenuli crowdfunding kampanju na stranici indiegogo

Radio Student Radio student Možda nije za svačije uši, ali ovdje su svi dobrodošli

- Iako puni entuzijazma za stvaranje pametnog, odgovornog i kvalitetnog radijskog programa, nalazimo se u problemima. Naime, naš odašiljač broji 21 godinu, kao i mi. Iako su ljudi u svojoj 21. puni zanosa, bunta, ideala, prkosa i snage, isto ne vrijedi za radijsku opremu. Naš 21 godinu star odašiljač je pred odlaskom, a to će nas dovesti u ozbiljan problem - prekid emitiranja - stoji na stranici na kojoj pozivaju slušatelje da im pomognu.

Znakovitog 31. listopada 1996. s emitiranjem je započeo Radio Student. Tada su bili prvi i jedini studentski radio u Hrvatskoj, a signal su puštali s malog odašiljača postavljenog na 5. katu Fakulteta političkih znanosti. Tamo su još uvijek, a kako kažu, vrata su im otvorena svima, ne samo studentima.

- Upravo zato, ponosimo se brojkom od 147 suradnika koji volontiraju na 54 emisije. Svima nama cilj je podržati sve one teme i inicijative nevidljive u medijskom prostoru, bili oni vezani za civilno društvo, kulturu, glazbu, ljudska prava, umjetnost, sport, obrazovanje. Ono najvažnije, Radio Student potiče kritičko mišljenje i medijsku pismenost kako publike, tako i svojih novinara/ki, koji će, kad jednom odu u veliki svijet masovnih medija, zadržati vlastitu etiku, istraživački duh, svjesni opasnosti klevete i neobjektivnog izvještavanja - kažu suradnci Radio Studenta.

Kampanju prati i krativni video, u kojem se može vidjeti kako bi svijet izgledao bez Radio Studenta:

radio Radio Student Stojedinica budućnosti slavi 15 godina tulumom u Tvornici Radio Student Seminar HearMe Mladi radijski novinari iz regije dolaze na Radio Student Indiegogo CROWDFUNDING Potpredsjednik uprave Indiegogoa ponudio pomoć hrvatskim projektima
 
Ilustracija
Mjesečna plaća
Bolovanje za koronavirus: Koliku naknadu možete dobiti za mjesec u karanteni ili izolaciji
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • Avatar nemam-pojm@
    nemam-pojm@:

    Političke znanosti, pa samo treba nazvati studente s elektrotehnike i računarstva. Za par sati je napravljen po standardima da se može certificirat. Još u prvom srednje smo ih radili da bi se zabavili

  • @bserver:

    šta znači "istekao rok zrajanja"? Antenski stup se raspada, kabeli, predajnik...?! Ili se prelazi s analognog na digitalni? Kako bilo, sitna je to lova..kako je čitatelj rekao, ne žicajte, spojite se sa FER-om i riješite problem..