Naslovnica Vijesti Hrvatska

Radimir Čačić: Koalicija SDP-a, HNS-a i IDS-a spremna je preuzeti vlast

Predsjednik HNS-a tvrdi da je koalicija lijevog centra, sastavljena od SDP-a, njegove stranke i IDS-a, spremna za preuzimanje vlasti.
04. siječnja 2010. u 15:45 74 komentara 2 prikaza
čačić
Foto: Arhiv VL

ZAGREB – Omča se steže, sve afere i sve istrage vode do vrha, ovo je potez očajnika – rekao je Radimir Čačić, predsjednik HNS-a, osvrnuvši se na Sanaderov puč u HDZ-u.

Dok je trajala njegova tiskovna konferencija, na koju je zakasnio čak pola sata navodno očekujući vijesti iz HDZ-a, došla je nelužbena informacija da je Sanader izbačen iz stranke koju je vodio do jučer.

- Očekivali smo izbacivanje Sanadera iz HDZ-a. To je jedini mogući potez koji je u ovom trenutku mogao povući vrh HDZ-a. On i barba Luka, zatvoreni Kalmeta i još ponetko mogu se odlučiti na dodatne poteze. Međutim, po mom mišljenju, Sanader će biti predmet istrage – dodao je Čačić koji je tiskovnu konferenciju zapoečo narodnom uzrečicom: “Ne laje pas zbog sela nego zbog sebe!”

Inače, predsjednik HNS-a tvrdi da je koalicija lijevog centra, sastavljena od SDP-a, njegove stranke i IDS-a, spremna za preuzimanje vlasti koje se sigurno neće dogoditi prije nego što novi predsjednik dođe na Pantovčak.

- Što prije odu, to je bolje za ovu državu. Sa Sanaderom ili bez njega. Mi smo spremni da tu odgovornost preuzmemo i da vodimo ovu zemlju koju je ova vlast dovela do bankrota - dodao je Čačić.

- Bezrezervnu potporu dajemo premijerki jer je omogućila da počne funkcionirati pravna država i jer ne sprečava istraživanje afera – dodao je Čačić koji i dalje smatra da je ova vlast nesposobna i da je koalicija lijevog centra treba zamijeniti na prijevremenim izborima.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • iwek:

    Može li mi netko objasniti razliku u bahatosti između Čačića i Sanadera? Unaprijed hvala.

  • akil:

    Ja bih to nazvao:Slupo auto i prolupo čovik.Ipak raditi po HR kao po Mađarskoj....malo morgen!

  • -obrisani-:

    A jaki muda u ove koalicije