Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik HNS-a o aktualnoj situaciji u HDZ-u

Radimir Čačić: Koalicija SDP-a, HNS-a i IDS-a spremna je preuzeti vlast

čačić
Arhiv VL
04.01.2010.
u 15:45

Predsjednik HNS-a tvrdi da je koalicija lijevog centra, sastavljena od SDP-a, njegove stranke i IDS-a, spremna za preuzimanje vlasti.

ZAGREB – Omča se steže, sve afere i sve istrage vode do vrha, ovo je potez očajnika – rekao je Radimir Čačić, predsjednik HNS-a, osvrnuvši se na Sanaderov puč u HDZ-u.

Dok je trajala njegova tiskovna konferencija, na koju je zakasnio čak pola sata navodno očekujući vijesti iz HDZ-a, došla je nelužbena informacija da je Sanader izbačen iz stranke koju je vodio do jučer.

- Očekivali smo izbacivanje Sanadera iz HDZ-a. To je jedini mogući potez koji je u ovom trenutku mogao povući vrh HDZ-a. On i barba Luka, zatvoreni Kalmeta i još ponetko mogu se odlučiti na dodatne poteze. Međutim, po mom mišljenju, Sanader će biti predmet istrage – dodao je Čačić koji je tiskovnu konferenciju zapoečo narodnom uzrečicom: “Ne laje pas zbog sela nego zbog sebe!”

Inače, predsjednik HNS-a tvrdi da je koalicija lijevog centra, sastavljena od SDP-a, njegove stranke i IDS-a, spremna za preuzimanje vlasti koje se sigurno neće dogoditi prije nego što novi predsjednik dođe na Pantovčak.

- Što prije odu, to je bolje za ovu državu. Sa Sanaderom ili bez njega. Mi smo spremni da tu odgovornost preuzmemo i da vodimo ovu zemlju koju je ova vlast dovela do bankrota - dodao je Čačić.

- Bezrezervnu potporu dajemo premijerki jer je omogućila da počne funkcionirati pravna država i jer ne sprečava istraživanje afera – dodao je Čačić koji i dalje smatra da je ova vlast nesposobna i da je koalicija lijevog centra treba zamijeniti na prijevremenim izborima.

Komentara 74

IW
iwek
17:57 04.01.2010.

Može li mi netko objasniti razliku u bahatosti između Čačića i Sanadera? Unaprijed hvala.

AK
akil
18:00 13.01.2010.

Ja bih to nazvao:Slupo auto i prolupo čovik.Ipak raditi po HR kao po Mađarskoj....malo morgen!

OB
-obrisani-
20:36 04.01.2010.

A jaki muda u ove koalicije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije