Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Repovi nesreće

Radimir Čačić je zbog optužnice izišao iz Teniskog saveza

čačić
Marko Jurinec/Pixsell
28.05.2011.
u 12:00

Za Ministarstvo pak Čačić je mogao ostati šef HTS-a jer zakon nije donesen da se uvijek poštuje

Radimir Čačić ipak će odstupiti s mjesta predsjednika Hrvatskoga teniskog saveza, na što ga obvezuje Zakon o športu prema kojem “osoba protiv koje je započeo kazneni postupak za kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna udaljit će se od (...) sudjelovanja u radu skupštine ili tijela upravljanja športske udruge ili trgovačkog društva, do okončanja postupka”.

Ferenčak sam odstupio

Protiv Čačića podignuta je optužnica zbog prometne nesreće u kojoj su dvije osobe poginule, a za što se u Mađarskoj, i u nas, može kazniti do pet godina zatvora. Čačićev stranački kolega Srećko Ferenčak sam je odstupio s mjesta predsjednika Hrvatskoga skijaškog saveza kad je protiv njega bila podignuta optužnica. Čačić je ubrzo nakon nesreće podnio ostavku na funkciju predsjednika HTS-a, ali Upravni odbor HTS-a tada ju je odbio jer za ostavku “trenutno ne postoji zakonska obveza, a njeno prihvaćanje nanijelo bi nepopravljivu štetu”. Na naš upit je li Čačić najavio da će sada nešto poduzeti, ili će savez nešto učiniti, iz HTS-a nam je odgovoreno: “S obzirom na novonastalu situaciju i na to da je predsjednik Čačić ušao u zadnju godinu mandata, a da bi se izbjegle sve pravne dvojbe, u skladu sa Statutom HTS-a, do održavanja redovite izborne skupštine HTS-a predsjednik Čačić sve će svoje ovlasti prenijeti na dopredsjednika Saveza, gospodina Zorana Grbića. Ovakvom odlukom zadržat će se kontinuitet dosadašnjega kvalitetnog rada HTS-a, a novi će predsjednik HTS-a biti izabran na redovitoj izbornoj skupštini.’’

Nadležnost HTS-a

Inače, zanimljivo je da nam je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa odgovorilo kako je pitanje udaljavanja Čačića s čelne pozicije “u isključivoj nadležnosti HTS-a” jer su svjetski standardi u sustavu športa usmjereni na samouređenje i u pitanju kontrole zakonitosti. Stoga, “Zakon nije imao namjeru sankcionirati apsolutno sve slučajeve nepoštovanja zakonske norme” te “ne propisuje nikakve prekršaje ili zaštitne mjere” u vezi sa spomenutom odredbom. Znači, Čačić je mogao ostati na čelu HTS-a!

Komentara 10

JU
juma
12:39 28.05.2011.

Ocito je za nasu drzavu vaznija funkcija predsjednika teniskog saveza, nego biti na celu jedna parlamentarne politicke stranke. Ako je to normalno, a kod nas izgleda jeste, onda je ostavka gospodina Cacica jedan odgovoran i moralan cin. Ako netko misli kako to nije normalno, onda je zalutao u Hrvatsku i bolje bi mu bilo da se iseli bilo gdje, dok nije poludio.

LJ
love joe
12:22 28.05.2011.

DIVNO LIJEPO OD NJEGA TOLKO SE TRUDI DA NE UĐE U ZATVOR MOŽDA JE MOGA UPRAVLJATI TENISKIM SAVEZOM IZ ZATVORA U NAĐKANJIŽI

OB
-obrisani-
12:08 28.05.2011.

Kad ce zbog opruzbe napustiti politiku...To bi trebalo biti prvo....muljator...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije