Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prica o AfD-u

Radikalna stranka s 80% muških članova već je promijenila Njemačku

08.03.2023.
u 13:37

Alternativa za Njemačku (AfD), najpoznatija njemačka stranka krajnje desnice ili desno-populistička stranka kako ih se najčešća naziva u Njemačkoj, proslavila je u veljači u Königsteinu nedaleko od Frankfurta 10 godina postojanja. Od osnivanja 6. veljače 2013. u Oberurselu, desetak kilometara udaljenom od Königsteina, do danas, AfD je u njemačkom Bundestagu, u koji je ušao 2017. godine, postao peta snaga s 82 od ukupno 736 zastupnika. S izuzetkom Schleswig-Holsteina, zastupnici AfD-a danas sjede u parlamentima svih njemačkih saveznih zemalja. Ankete javnog mnijenja pokazuju kako trenutačno AfD ima podršku oko 13 posto njemačkih birača, dok je na istoku Njemačke ta brojka gotovo dvostruko veća i iznosi oko 25 posto.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Carbonado
Carbonado
19:07 08.03.2023.

Po čemu je točno AFD "radikalno desna stranka"?

SS
sokac sa drave
16:11 08.03.2023.

AFD je stranka ogromnom vecinom stanovnika bivseg DDR-a sa kojom su upravljali rusi.Posto oni nista nedaju protiv rusa i Putina ocito su dobro zivjeli u ono vrijeme.Dakle rusi su im bili dobri ono djecji vrtici sa uciteljima i sportskim dvoranama kostali su samo pet ddr maraka na mjesec.Stanarina isto pet maraka na mjesec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije