Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proračun

Radikalan rebalans znači 10 do 15 posto manje mirovine i plaće!

milinović
Anto Magzan/Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
21.07.2010.
u 17:16

Milinović danas nije želio pojasniti svoju izjavu. Premijerka Kosor kaže da stoje samo mjere koje blokiraju sindikati.

Radikalan rebalans znači možebitno rezanje prava iz zdravstvenog osiguranja, smanjenje mirovina i plaća u javnom sektoru za 10 do 15 posto, rezanje socijalnih prava i ostalih socijalnih naknada – kazao je to u intervjuu za Globus potpredsjednik Vlade Darko Milinović.

Izjava je, unatoč rječici “možebitno”, digla javnost na noge, a Milinović je, umjesto da objasni što je htio reći – zašutio. Bježao je danas od novinara, šalio se na sastanku o GSV-u, predstavljao se kao novinar, ali o rezanju nije prozborio niti riječi.

Danas se navršilo tri mjeseca otkako je premijerka Jadranka Kosor obznanila svoj Program gospodarskog oporavka. Na primjedbe novinara kako se dio programa ne ostvaruje, Kosor je rekla:

– Ne ostvaruje se onaj dio programa gdje smo smatrali da u ovoj godini novac namijenjen za regres, božićnice i darove za djecu, oko 650 milijuna kuna, državnim i javnim službama ide za nezaposlene i u poticanje proizvodnje. To se ne ostvaruje jer se sindikati tome protive.

Kada je riječ o rebalansu koji je u programu planiran za ljeto, premijerka je istaknula kako je “rebalans najavljen i u njega će se ići”.

Komentara 23

SA
sadaive
23:37 21.07.2010.

Deža fakin gvu,štono kaže LET3,u životu prolazi samo vjeran pas.Informacija je točna,samo nije pripremljen medijski spin,jer lakše je izjist govance umotano u šareni papir.Bar se ima čime pokriti po glavi klempobear..

OB
-obrisani-
17:40 21.07.2010.

Mašala...

OB
-obrisani-
07:22 22.07.2010.

Ne rezati! Hapsiti! Konfiscirati! To je put oporavka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije