Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'grijači fotelja'

Radikal gušio tužitelja: Ništa ne radite, linčovat ćemo vas!

Mužičko
Foto: Youtube Screenshot
1/2
28.02.2014.
u 09:19

Nacionalistički vođa Oleksandr Mužičko banuo je u ured jednoga tužitelja žaleći se što je navodno obustavljena istraga jednog ubojstva. Zgrabio ga je za kravatu, šamarao i psovao mu, a zbunjeni je dužnosnik sve otrpio

Napetosti u Kijevu ne odvijaju se samo na ulicama, već i u uredima, gdje se protivnici obračunavaju žestokim verbalnim "rafalima".

Tako se i radikalni ukrajinski nacionalist Oleksandr Mužičko pridružio napadima na predstavnike vlasti, posjetivši lokalnog tužitelja u njegovu uredu, gdje ga je počastio "balkanski" sočnim psovkama, prijetnjama i udarcima.

Nakon što je, kako piše RT, doznao da je obustavljena istraga jednog ubojstva, Mužičko, poznat i po sudjelovanju u čečenskim akcijama protiv ruske vlasti, ali i antisemitskim izjavama, zgrabio je tužitelja za kravatu, gušio ga, vičući pred njegovim zbunjenim kolegama, pritom mu i prijetivši. Ovaj je svo to vrijeme, kako se čuje i vidi u videu, nastojao "objasniti situaciju", ali je svaka takva njegova molba Mužičku bila kao ulje na vatru.

Foto: Youtube Screenshot

- Začepi gubicu, budalo, vaše je vrijeme prošlo - dio je uvreda u kojima je bilo i psovki i vulgarnosti, a Mužičko je tužitelju prijetio i da će ga zavezati kao psa i baciti ljudima na Maidan.
- Vi ste obični grijači fotelja, ništa ne radite, zar moramo izabrati svoga tužitelja ako vi životinje ne želite raditi?! Zemljom vlada kaos a vi i dalje ne radite svoj posao! - bijesan je bio Mužičko. Čak je tužitelja i ošamario kad mu je ovaj htio kontrirati.

- Ako mislite da sam dobrica jer sam ovdje bez oružja, varate se. Imam pištolj - poručio je radikalni vođa, a lokalni ukrajinski mediji čak su dodali i da je tužitelju kazao da će ga dati linčovati pred bijesnu masu u Kijevu.

Uplašeni i zbunjeni dužnosnik kasnije je objasnio da je Mužičko vjerojatno bio krivo informiran, budući da je osumnjičenik za ubojstvo jedne žene (zbog čega je Mužičko i napravio scene) zadržan u pritvoru, a zacijelo će protiv njega biti podignuta i tužba.

>>Ukrajinski ministar: Ruska je vojska zauzela zračnu luku, to je vojna invazija i okupacija!

Komentara 9

PR
Protivcenzure
11:44 28.02.2014.

mislim da je ovo najbolja slika toga što je došlo na vlast u zapadu ukrajne.

Avatar superhik74
superhik74
21:14 28.02.2014.

"Demokrat" zapadnog tipa koji je "mirnim prosvjedima" dosao na vlast se obracunava s pripadnikom starog ("diktatorskog") rezima na prozapadni demokratski nacin. Blago Europi s ovakvim pridoslicama, a onda netko postavlja pitanje zasto je Svicarska ogranicila emigraciju iz Europe (koja ukljucuje Rumunjsku, Bugarsku a sada pokusavaju i Ukrajinu). Pametnima dosta.

Avatar Neron
Neron
11:35 28.02.2014.

Ovaj me podsjeća na partijskog sekretara koji dolazi "u ime naroda" i prijeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije