Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA ZIME

Radijatori topli iako su korisnici otkazali ugovore

radijator
Arhiva Večernjeg lista
23.12.2009.
u 15:44

Dogradonačelnik Splita Jure Šundov donio je odluku o uključivanju grijanja stanarima Blatina, jer po zakonu, svi trebaju odbiti uslugu koju ne žele

Hvidra je uključila grijanje na Blatinama. Nije sve išlo glatko, a kako nam kaže Neven Cokarić, predstavnik Udruge stanara koji su otkazali ugovore o centralnom grijanju, morala je čak uredovati i policija.

Promijenio bravu

– Kod jednog suvlasnika bila je policija. Čovjek je promijenio bravu na podstanici jer se nije pristao grijati. Međutim, primirili smo ljude, rekli smo im neka pričekaju da dobijemo pismeni izvještaj Here nakon sastanaka koji su održani u Hvidri, s nama i u Gradu – kaže Cokarić.

Imat će sastanak korisnika usluge u utorak i tada će odlučiti o daljim koracima. Do tada se nadaju i detaljnijem objašnjenju iz Here, jer se ne slažu s njihovim pravnim tumačenjem da je za prekid usluge centralnog grijanja potreban potpis svih stanara.

– Sada smo u jednoj suludoj situaciji, jer se moramo grijati iako to ne želimo. Naime, dogradonačelnik Jure Šundov je naredio, kao da smo u ratu, i grijanje je uključeno! – ogorčen je Cokarić.

Međutim, zadovoljan je jer je, kaže, konačno i službeno potvrđeno ono što njihova udruga već dugo tvrdi. Naime, Hvidra, kao davatelj usluge, ne isporučuje im snagu koju prikazuje i koju oni plaćaju.

Veća snaga od moguće

– Uvidom u izvornu dokumentaciju utvrđeno je da u tri zgrade Hvidra prikazuje veću snagu nego što je projektom moguće. To znači da će se i cijene morati korigirati – tvrdi Cokarić.

Dogradoančelnik Šundov, i sam stanar Blatina, koji se do jučer smrzavao, tvrdi da je na sastanku s predstavnicima Here rečeno da je za obustavljanje usluge centralnog grijanja potrebno 100 posto potpisa korisnika usluge.

– Ako se samo jedan stanar želi grijati, Grad mu to mora omogućiti. To nisam rekao ja nego zakon – kaže Šundov. S druge strane, Cokarić kaže da, ako bi se povodili tom logikom, onda se ne treba grijati i ako samo jedan stanar to zatraži.

– Mi smo raskinuli ugovore s Hvidrom, a ona nas prisilno grije. Pozivamo se na Zakon o potrošačima. Uslugu koju smo dobili bez ugovora smatramo promidžbenim darom. Račune nećemo platiti! – poručio je Cokarić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije