Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrinjsko Sajmište

Radijatori na Sajmištu sada su hladni i urednim platišama!

petrinjsko sajmište ostalo bze grijanja
Antun Petračić/VLM
23.02.2012.
u 13:39

I dok dio neplatiša kaže kako ne mogu od malih mirovina plaćati rate i do 1400 kuna, drugi ne žele

Na Sajmištu, najvećem stambenom naselju Petrinje, za 1100 stanara u šest višekatnica sa 314 stanova, u utorak u podne počelo  je gašenje centralnog grijanja, a jučer ujutro prekinuto je u cijelosti. Time su se ispunila višetjedna upozorenja da se Sajmište, zbog neplaćanja računa od strane dijela korisnika, više neće moći grijati.

– Potrošen je sav plin, zadnju toplinu isporučio sam u 8,05 sati. Sada na struju  rade samo cirkulacijske pumpe za preventivno održavanje sustava protiv smrzavanja. Ako se dobavi plin za dva sata mogu opet pokrenuti kotlove. Ovaj prekid opskrbe prvi je slučaj u mome dvosezonskom održavanju kotlovnice, jučer nam je rekao ložač Damir Durbek.

Nosi se deblja odjeća

– Dugovanja stanara za grijanje iz ranijih i ove zime dosegla su 600.000 kuna i više nema novca za nabavku novog plina. Za isporuku iz INA-e trebalo bi najmanje 150.000 kuna, a na zasebnom  računu stranara tek je 20.000 kuna. Ako se poboljša uplata dužnika mogli bi opet početi s grijanjem- kaže Pejo Trgovčević, direktor Komunalca Petrinja, gradske tvrtke zadužene za upravljanje toplinskom energijom na Sajmištu.

– Od ranije imam termoakumulacijsku peć i već sam je uključio. Deblje sam obučen, pred televizorom se pokrijem dekom. Srećom, dolaze topliji dani. Od rujna prošle godine redovito sam uplatio sve obroke, po 960 kuna mjesečno, a zadnju ratu od veljače od 1032 kune, čuli smo umirovljenika Josipa Kušana iz zgrade u Ul. Grge Novaka.

I mnogi drugi su uredno plaćali rate, koje su bile i do 1400 kuna mjesečno, ali ih to nije spasilo od hladnih radijatora, za što su krivi nesavjesni im susjedi. No, dio njih kazuje da su (pre)visoki računi razlog što nisu mogli plaćati svoje obveze.

– Stan sa 32 m2 naslijedio sam od pokojnih roditelja. Još nisam platio ni jedan račun, za ovozimsko grijanje dugujemo 3600 kuna. Nemam odakle, živim samo od 1360 kuna mirovine, ali planiram preko ljeta pokriti obveze, iskreno je kazao jedan od anonimnih dužnika iz najduže i najveće zgrade.

Jučer su gradonačelnik Željko Nenadić i i direktor P. Trgovčević održali, za javnost zatvoren, novi sastanak s predstavnicima stanara.

Protiv dužnika ovrhe

– Žao mi je što je došlo do prestanka grijanja. Protiv svih dužnih vlasnika stanova provest će se ovrha, a sa stanarima u najmu raskinuti ugovori o stanovanju, zakonske mjere najavio je Željko Nenadić. Kada bi i pod kojim uvjetima grijanje opet moglo stići na petrinjsko Sajmište nije se jučer znalo.

Komentara 2

SN
snupysk
19:07 23.02.2012.

Ma sumljam da se Pejo i Nenadić puno brinu o građanima...pa znaju oni da za nas,sitnu raju nema zime,pa nama ljudi gori pod petama!

VI
Vito
06:43 25.02.2012.

Radijatori na Sajmištu sada su hladni i urednim platišama! Trebate se ugledati na stanovnicu Varaždina... Ona se odbvojila od toplane i sama plaća koliko potroši i ne smiju joj prekinuti grijanje... Vi, koji ste platili imate puno pravo tužiti dobavljačaača da vam je uzeo novac, a nije isporučio plaćeno... Jednostavno tužite vlasnika tvrtke koja vam isporučuje toplinu, a na računu vidite tko je krivac...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije