Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Beogradu kažu da oslobađajuća presuda Radiću otvara niz novih pitanja

Radićeva obrana tvrdi da je Hrvatska lažirala svjedoke

Miroslav Radić u Beogradu je dočekan s oduševljenjem
import
29.09.2007.
u 20:35

Srbijanski mediji podsjećaju da je u optužnici protiv Radića pisalo da je "zapovijedao srpskim snagama kao član udruženog zločinačkog poduhvata i osobno odvajao hrvatske zarobljenike iz vukovarske bolnice za koje je znao da će biti ubijeni.

- Tužilaštvo nije dokazalo ni da je postojao udruženi zločinački poduhvat, ni da je Radić uopće odgovoran. Sve to zajedno baca potpuno drukčije svjetlo na prirodu Domovinskog rata i onoga što se početkom devedesetih godina događalo u Hrvatskoj  izjavila je odvjetnica iz tima koji je branio Radića Mira Tapušković i dodaje da je značaj te presude i u tome što su "haaški suci zaključili da u Vukovaru nije bilo zločina protiv čovječnosti".

- To znači da ono što se događalo nije bilo upereno protiv civila niti hrvatskog naroda, već protiv hrvatskih paravojnih formacija. Samim time nije bilo ni progona  rekla je.

Odvjetnik Borivoje Borović spomenuo je i dokaz obrane koji će, kaže, u budućnosti mnogo toga značiti.

- Kroz predmet Radić uveli smo i dokaz koji ljudima iz Hrvatske može nanijeti velike štete. Naime, hrvatska tajna služba neovlašteno je ušla u spise Haaškog tužiteljstva, crpila  podatke i pripremala svjedoke da lažno svjedoče. Na osnovi toga Srbija može biti bezbrižna i što se tiče moguće tužbe za naknadu štete  rekao je Borović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije