Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE SE VIŠE ŽENA ODLUČUJE NA TAKAV POROD

Rađanje kod kuće u Hrvatskoj: Zakonom nije zabranjeno, ali problemi nakon poroda su brojni

14.12.2022.
u 15:00

Porod kod kuće nije zabranjen zakonom, nije zabranjeno ni primalji da registrira svoj obrt i pomogne rodilji u porodu kod kuće, ali ta ista primalja, ako iz bilo kojeg razloga nakon poroda zatraži pomoć liječnika, riskira kaznenu prijavu

Komentara 7

HO
Homophob
18:12 14.12.2022.

U Americi, zemlji s najnaprednijim zdravstvom (da ili ne - prema tome kako gledate na Ameriku indoktrinacijski), bez obzira da li imate ili nemate zdravstveno osiguranje, nastoje pacjente poslije zahtjevnih operacija poslati kuci cim je pacjent fizicki sposoban i to ne predstavlja za njega iminentnu opasnost. Poslije operacije srca (premosnice) pacjent treci dan ima test: pjesice popeti se jedan kat stepenicama! ( u pratnji lijecnika i sestrice) Radi razlicitih mikroorganizama i mnostva medicinskog osoblja i pacjenata- da bi se eliminiralo mogucnost zabune ili zaraze. Kuci se ide kuci jer kazu bolnica je za pacjenta najopasnija okolina! Dnevno pacjentu kuci dolazi medicinsko osoblje radi redovite kontrole. Jedino na Balkanu raja misli da se o njoj brine ako ju drze u skladistu za bolesne, na sugavoj hrani i losoj njezi jer je previse bolesnika a premalo osoblja za pruzanje kvalitetne njege.

SR
SretnaObitelj
17:09 14.12.2022.

Problemi su brojni i kad zene radaju u bolnicama. Zdrava trudnoca je statisticki, u zemljama gdje se moze radati kod kuce, sigurnija. Vi se ovdje hvatate na jedan nesretan slucaj dok Hrvatska je na vrhu liste za losu njegu prema rodiljama, to u bolnicama.

DU
Deleted user
20:52 14.12.2022.

Ajd, kako su naše babe rađale, moju je rodila na polju i odmah išla raditi..Kako je suđeno tako će biti, npr. ja sam jedino dijete svojih roditelja, a prije i poslije mene majka imala spontani, sa mnom trudnoća bez ikakvih problema, radila do kraja. Sve to ovisi o zdravlju ploda najprije...Danas ne može roditi bez da je hrpa osoblja oko nje, plus mužić pužić koji se to mora gledati i držati za ruku, pa nemaš rak, ne umireš....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?