Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPANIJSKI ZAVOD ISO certifikat za kvalitetu

Rad opravdao visoko priznanje

28.11.2008.
u 16:00

Prva smo županija koja je osnovala Zavod za prostorno uređenje, a prvi smo i čiji je zavod certificiran ISO 9001 sustavom za upravljanje kvalitetom - rekao je danas na svečanoj dodjeli toga certifikata Zlatko Komadina, primorsko-goranski župan.

Certifikat jamči poslove
- Ovo je sitna radna pobjeda, ali dosta važna. Treba puno napora i posla da se obavi ovakav zadatak - rekao je prof. dr. Mladen Črnjar, ravnatelj zavoda.

Ravnatelj Zavoda za prostorno planiranje iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Antun Paunović, čestitao je zavodu na uspjehu i izrazio želju da dalje napreduje i održava postignutu kvalitetu. Drago Gojić, predstavnik švicarske certifikacijske kuće SGS, uručio je certifikat Črnjaru i Komadini.

- Potaknulo nas je dostignuće višeg stupnja kvalitete i postizanje izvrsnosti. Pred vratima smo EU i ako želimo voditi neke projekte u njihovoj organizaciji, moramo imati certifikat koji svakom naručitelju jamči sigurnost i kvalitetu - dodao je Črnjar, rekavši kako do certifikata nije bilo lako doći, ali da on uopće nije bio bauk za poduzeće koje ima posloženu unutarnju strukturu poslovanja.

Uspješna županija
- Ako u poslovanju postoji određeni red, uz već postojeći visok stupanj organizacije potrebna je samo nadogradnja 20 do 30 posto novih stvari. Ipak, kvaliteta u radu i službi ne može se postići samo papirom; rad treba opravdati papir - rekao je Črnjar.

Certifikat ISO 9001 zasad ima 1500 tvrtki u Hrvatskoj, a PGŽ prednjači kvalitetom. - Nadam se da će uskoro cijela županija biti pod istim sustavom kvalitete - dodao je za kraj Paunović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije