Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sredio alternativu

Račune za Hrvatske vode plaća bez Inkasatora kao posrednika

inkasator
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
01.03.2011.
u 17:34

Čitatelj iz Kamanja s Hrvatskim vodama dogovorio plaćanje naknade za uređenje voda. Zakondavac to omogućio od 1. siječnja

– S Inkasatorom je besmisleno poslovati jer mi naplaćuju nepostojeće račune. Sve sam račune platio, kao i opomene koje nikada nisam vidio, a ne uvažavaju primjedbe – kaže jedan od naših čitatelja iz Kamanja, čiji su podaci poznati redakciji.

Izravno s poduzećem

Stoga je lani s Hrvatskim vodama dogovorio plaćanje naknade za uređenje voda mimo Inkasatora. Igrom zakonodavca, baš su s 1. siječnjem Hrvatske vode preuzele naplatu te naknade za sve fizičke i pravne osobe na područjima općina Bosiljevo, Barilović, Kamanje, Krnjak, Draganići, Klinča Sela i Ribnik. U Karlovcu ubiru izravno naknade samo od poslovnih prostora, dok i dalje za njih taj posao kod fizičkih osoba obavlja gradska tvrtka Inkasator, kojoj potrošači javno upućuju sve veći broj nezadovoljstava.

– Sredinom 2009. godine dobio sam tri uplatnice po 14 kuna za tri kvartalna plaćanja Hrvatskim vodama. Plaćajući u banci, na svakih 14 kuna morao sam platiti i proviziju od šest kuna, iako mi je bilo objašnjeno da su uplatnice poslane pogreškom. Rečeno mi je da dođem u Karlovac ne bismo li tu pogrešku ispravili. No, nisam ju ja počinio, nego oni, pa neka dođu k meni, jer ipak je trošak putovati iz Kamanja do Karlovca samo radi toga. To sam platio samo da bih imao mira – kaže naš ogorčeni sugovornik.

– A lani sam odjednom dobio opomenu pred tužbu da nisam platio 156 kuna – nastavlja Kamanjčanin.

– Nazvao sam Inkasator da mi objasne na što se to točno odnosi, ali nisam dobio odgovor. Službenica me uputila njezinom kolegi Željku Peraku. Tridesetak minuta je bahato dizao i spuštao slušalicu ne želeći mi se javiti – kaže nezadovoljni korisnik Inkasatorovih usluga.

Nadalje, u Inkasatoru se očito bave revolucionariziranjem teorije i prakse obveznih odnosa. Naime, u već spomenutoj opomeni pred tužbu koju potpisuje direktor Inkasatora Vlatko Ivka stoji da će se zatezne kamate početi obračunavati nakon uplate duga. Danas je naš čitatelj dužan Inkasatoru 10,75 kuna zateznih kamata.

To nije potrebno

Plaćanjem izravno Hrvatskim vodama tvrdi da uštedi novac, jer građani očito plaćaju više putem Inkasatora kao posrednika između potrošača i pružatelja javnih usluga.

– A to nije potrebno – kaže naš sugovornik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije