Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bloger na policiji

Računalo sele s češljanja Podravke na aferu Registar

Marko Rakar
Jurica Galoić/Pixsell
12.04.2010.
u 18:40

Na Rakarovoj računalnoj opremi, neslužbeno doznajemo, nisu pronađeni podaci koji bi mogli upućivati na to da je bloger na neki način povezan s objavom podataka o braniteljima.

Policija bi sutra trebala završiti pretragu preostalog računala oduzetog blogeru Marku Rakaru, uhićenom prošli tjedan nakon što je sam došao u sjedište zagrebačke kriminalističke policije u Heinzelovoj zbog sumnje da je odao službenu tajnu, odnosno na internetu objavio nepotpuni Registar branitelja. Zbog toga će bloger i u utorak morati na razgovor u policiju.

Oprema u Koprivnici
Na Rakarovoj računalnoj opremi, neslužbeno doznajemo,  nisu pronađeni podaci koji bi mogli upućivati na to da je bloger na neki način povezan s objavom podataka o braniteljima koji su "iscurili" iz MORH-a i Ministarstva branitelja.

Razlog zbog kojeg policija nije do sada pretražila posljednje Rakarovo računalo, neslužbeno doznajemo, tehničke je prirode. Sofisticirana oprema, naime, kojom se istražitelji služe u ovom slučaju nije bila na raspolaganju policiji u Zagrebu jer se od prošlogodišnjeg pokretanja akcije "Manager" zbog malverzacija dionicama Podravke u Koprivnici nalazi u tamošnjoj policijskoj upravi.

Novi politički pritisci
Dio istražitelja koji već mjesecima "češljaju" mutne transakcije u koprivničkoj prehrambenoj tvrtki, neslužbeno doznajemo, dobit će novu zadaću – rasvijetliti okolnosti objave Registra branitelja. U međuvremenu se zbog ovog skandala i dalje nastavlja prepucavanje na relaciji politika – policija. Na prošlotjednu ocjenu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da je uhićenje Marka Rakara "represija i kršenje osnovnih ljudskih prava" te da je "vrlo neodgovorno govoriti o uključivanju Interpola u istragu" odgovorio je i MUP.

Navode da je opet riječ o političkim pritiscima na rad policije koji se, tvrde, ovaj put žele staviti u kontekst zaštite ljudskih prava.

Komentara 17

LO
lovricka
19:15 13.04.2010.

kretenarija do kretenarije - Hrvatska

LO
lovricka
19:16 13.04.2010.

kad smo zadnji put govorili o nečem pametnom?

OB
-obrisani-
22:11 12.04.2010.

Meni je sve ovo sumnjivo. Izgleda da Marko radi za njih. PLJUC!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije