Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mark Zuckerberg

Računalni geek prikazan u filmu kao ovisnik o seksu

zuckerberg
17.05.2010.
u 16:27

Scenarij filma o osnivaču najpopularnije društvene mreže na internetu napisao je Aaron Sorkin, tvorac kultne televizijske serije “Zapadno krilo”.

Osnivač Facebooka i, prema Forbesu, najmlađi dolarski milijarder na svijetu Mark Zuckerberg nije baš klasični računalni geek. Tako se može zaključiti prema radnji hollywoodskog filma “Društvena mreža”, koji se počinje snimati za nekoliko dana.

Drugačija priča

Iako Zuckberg slovi za povučenog dečka posvećena tehnici, a sam se pokušava predstaviti u što boljem svjetlu, priča, odnosno scenarij koji potpisuje Aaron Sorkin, tvorac kultne serije “Zapadno krilo”, nešto je drugačiji. Zuckerberg, kojeg glumi 26-godišnji glumac Jesse Eisenberg, u filmu se ispisuje s fakulteta i seli u Silicijsku dolinu u Kaliforniji gdje, zajedno sa Seanom Parkerom, tvorcem Napstera, kojeg utjelovljuje Justin Timberlake, kreira računalni kod Facebooka.

Kolone ljepotica

Kao prve ulagače privukli su braću Winklevos koje su, nakon nagla uspjeha društvene mreže, izbacili iz organizacije. Prema tvrdnjama koje se iznose u filmu, Sean Parker obavljao je velik dio posla, dok se Zuckerberg sav predao onome o čemu je, dok je bio klasični računalni geek na Harvardu, mogao samo sanjati – seksu s ljepoticama. Koristio je, tvrde u filmu, svaku priliku da u krevet odvuče što veći broj djevojaka koje su se počele okupljati oko mladića koji je iznenada postao popularan i vlasnik društvene mreže. Postao je ovisan o seksu, a zbog toga je, navode u scenariju, i puknulo partnerstvo između Zuckerberga i Parkera, koji je otišao iz Facebooka prodavši svoje dionice tvrtke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije