Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve je po zakonu

Rački: Izvan pameti je da sam ja omogućio Duspari punu vlast

skupstine
Ivica Galović/Pixell
17.08.2010.
u 16:40

Mijo Golubičić u prošlom je sazivu bio moj zamjenik i jako dobro zna što je i kako rađeno, kaže bivši esdepeovac Željko Rački koji se našao usred sukoba.

Činjenica da su skupštine trgovačkih društava u vlasništvu grada imale samo po jednog člana, gradonačelnika Mirka Dusparu, bila je katalizator za lom u brodskom HSP-u koji je napustilo nekoliko stotina članova i zajedno s dopredsjednikom stranke Tomislavom Vlajnićem prešlo u HSP dr. Ante Starčević. Pri tome je predsjednik Gradskog vijeća Mijo Golubičić, koji je danas također član HSP dr. Ante Starčević, optužio svoga prethodnika, nekadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća Željka Račkog da je Duspari omogućio da sam vlada gradskim tvrtkama.

– Naputak da skupština može imati samo po jednog člana ispred svakoga pojedinog vlasnika došao je iz Trgovačkog suda. Kako su gradska poduzeća poput Brod-plina, Komunalca ili Topline u isključivom vlasništvu Grada, skupština je mogla imati samo jednog člana, i to gradonačelnika, bez obzira tko obnašao tu dužnost – kaže Rački. Prema njegovim riječima, ovaj stav Trgovačkog suda potvrdilo je i Ministarstvo uprave i tu ništa nije sporno. Račkom je neshvatljivo zašto današnji predsjednik Gradskog vijeća poteže pitanje članstva u skupštinama jer, kako tvrdi Rački, vrlo dobro zna za naputak suda.

– Ono što Golubičić danas tvrdi da sam Duspari omogućio apsolutizam je izvan svake pameti. Pa upravo je Golubičić bio moj zamjenik u prošlom sazivu Vijeća i jako dobro zna da smo postupili prema zakonu – kaže Rački.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
manjinas1
14:02 18.08.2010.

nije politika kurva nego oni koji ju takvom čine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije