Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar zdravlja:

Racionalizacijom bolničkog sustava ušteda od 400 mil. kn godišnje

Rajko ostojić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
11.12.2013.
u 18:06

Master plan, na kojem rade francuski konzultanti Conseil Sante, trebao bi biti gotov za dva, a najkasnije za četiri tjedna

Racionalizacijom hrvatskog bolničkog sustava, tzv. Master planom, planira se u sljedeće tri godine ušteda od 400 milijuna kuna godišnje, kazao je ministar zdravlja Rajko Ostojić. Master plan, na kojem rade francuski konzultanti Conseil Sante, trebao bi biti gotov za dva, a najkasnije za četiri tjedna, a potom će odluku donijeti Ministarstvo, odnosno Vlada.

– Bolnički odjeli koji ne zadovoljavaju norme bit će ukinuti ili pripojeni nekoj drugoj bolnici. To bi trebalo donijeti znatne uštede zdravstvenom sustavu, opterećenom dugovima – kazao je Ostojić dodavši da je riječ o racionalizaciji koja će omogućiti bolju iskoristivost ljudskih resursa i opreme. Do spajanja, odnosno do reduciranja pojedinih djelatnosti doći će uskoro, pretpostavlja se početkom godine, a ministar tvrdi da je sve na dobrobit pacijenata.

Ministar je jučer s makedonskim ministrom zdravstva Nikolom Todorovim potpisao Plan suradnje između dvaju ministarstava u području zdravstva i medicine od 2013. do 2016. godine. Suradnja dvaju ministarstava odvijat će se kroz razmjenu informacija i stručnjaka, suradnju u području darivanja i presađivanja organa, usavršavanja zdravstvenih radnika, kroz suradnju u području programa prevencije i ranog otkrivanja karcinoma itd.

>>Umire 5 beba na 1000, ali u vrhu smo s e-receptima

Komentara 15

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
18:47 11.12.2013.

Suradnja s Makedonskim zdravstvom. Jer to je zdravstvo najbolje! Pa dobro jeli ovo Monty Python ili stvarnost? Potpišite suradnju s Njemcima, Amerikancima, česima, poljacima ... A ne ovo. Kaj bumo se usporedjivali s najgorima na Balkanu? Najbolje suradnja s Albanijom.

TR
Trajkovski
19:32 11.12.2013.

baš me zanima što se krije iza pojma "racionalizacija" - pretpostavljam: masovni otkazi, još duže liste čekanja, duga putovanja do liječnika, dugo čekanje na hitnu, manjak lijekova i medicinskih potrepština i pomagala...

TU
tulipan870
20:58 11.12.2013.

Ovdje netreba nikakav komentar samo malo običi bolnice .Ja sam slučajno bio prisiljen uči u vc u opčoj bolnici u našicama,jer sam bio na pregledu i gle čuda .Poslije izvršene nužde oprah ruke ,kad ono nema toalet papira ,nego komad krpe od stare posteljine,barem je bila čista .Moj dragi ministre dali ste upoznati sa takvim stvarima ,ilito naređujte svojim spasiocima koje ste postavili .Opča sramota u 21 stolječu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije