Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužbe

Račanova udovica prozvala Jandrokovića za maltretiranje

'dijana plestina dolazi u stan u boskovicevoj ulici  snimio marko prpic'
''
06.09.2011.
u 21:00

Nagađa se da je D. Pleština otišla s mjesta savjetnice jer je dobila mig da bi u rotaciji veleposlanika mogla dobiti neku poziciju

Godinama su se prema meni ponašali nekorektno, prljavo, a posljednjih godina to je preraslo u jednu vrstu mobbinga, što me i zdravstveno i na druge načine previše koštalo. Prije pola godine rekla sam – dosta. Ovim je riječima Dijana Pleština, supruga bivšeg premijera Ivice Račana, objasnila u intervjuu Nacionalu zbog čega je otišla iz Ministarstva vanjskih poslova.

Snizio joj plaću

Veliku ulogu u njezinoj odluci da, nakon 11 godina, ode iz MVP-a odigrao je, ispričala je, i sam ministar Gordan Jandroković, koji ju je kao aktualni šef diplomacije izložio mobbingu jer ju je "profesionalno degradirao, smanjio joj plaću za četvrtinu i snizio ocjenu rada".

– Da sam imao zle namjere prema gospođi Pleštini, onda bih je sasvim sigurno smijenio na početku mandata. Više od tri godine bila je moja savjetnica – na tom sam je mjestu naslijedio jer je istu dužnost obavljala dulje vrijeme. Ovaj istup i tako teške optužbe treba gledati u svjetlu izbora i očito namjere D. Pleštine da si na taj način kupi kartu za neke buduće SDP-ove kadrovske križaljke – kaže ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

D. Pleština, nastavlja, imala je uvjete kakve drugi djelatnici mogu samo poželjeti.

– Apsolutno je nisam onemogućavao, radila je svoj posao bez pritiska. Učinio sam to jer je bila supruga bivšeg premijera Ivice Račana te sam bio prema njoj posebno obazriv iz tog razloga – govori Jandroković te dodaje da je Pleština sama svoj odlazak najavila lani u jednom intervjuu, potom i njemu, nakon čega je razriješena s mjesta savjetnice. U međuvremenu se predomislila, a kako je već bila razriješena s mjesta savjetnice, ostala je na nižoj poziciji. Inače, D. Pleština je još 2003. imenovana za veleposlanicu u MVP-u, ali se morala povući jer nije zadovoljavala uvjete.

Promijenila odluku

Iz diplomatskih izvora doznajemo kako se nagađa da je Pleština, vjerojatno iz krugova bliskih Uredu sadašnjeg ili bivšeg predsjednika, u prošloj rotaciji veleposlanika dobila mig da bi mogla biti u igri za neku poziciju, što bi mogao biti razlog njezine odluke da ode s mjesta savjetnice, koju je poslije promijenila.

Komentara 71

SA
sargu123
21:26 06.09.2011.

Nije Gogy ništa radio na svoju ruku. Zna se čije je on želje i željice ispunjavao. Konačno, dosta su vremena zajedno provodili tak da mu je dotični mogao u tančine svoje planove za budućnost izložiti.

DU
Deleted user
21:38 06.09.2011.

Ma sad bi je za ovo trebao privesti uskok... kze da je kao savjetnica svjedocila korupcijskim radnjama...ako je tako trebala je to prijavit policiji... bila je drzavni sluzbenik... ne mozes bit u politici ako imas imalo morala... evo ova je svojom izjavom rekla sve o sebi... o racanu sam imao dobro misljenje, ali ova mu nije trebala....

MR
mravac
23:18 06.09.2011.

Osim svega D.P.je radila u MVP na sakupljanju pomoći iz inozemstva za razminiranje hrvatske zemlje. A HDZovci su milijarde iz toga fonda oprali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije