Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Račan trgovao morem

02. travnja 2006. u 21:00 1 prikaza

– Izjave o davanju Istre i Dalmacije Italiji ne mogu se komentirati jer su potpuno deplasirane i neistinite – izjavio je glasnogovornik Vlade Ratko Maček komentirajući optužbe zamjenice predsjednika SDP-a Željke Antunović. – Sanaderova Vlada, za razliku od prethodne, nije niti će prijateljstva kupovati predajom našega teritorija.

Gospođa Antunović bila je potpredsjednica Vlade kad je Račan potpisao sramotni sporazum s Drnovšekom u kojem je neprijeporno prepustio dio hrvatskoga teritorija susjedima – tvrdi Maček i dodaje: – Takvo što HDZ ni njegova vlada nije učinio niti će učiniti. SDP svoju nesposobnost i unutrašnje nemire pokušava rješavati opsjenama na račun konkurenata bez uporišta u stvarnosti.

Na pitanje “zašto je podržao nesposobnog lijenčinu za predsjednika Nacionalnog odbora za praćenje pregovora” u emisiji “Nedjeljom u 2”, premijer Sanader polušaljivo je odgovorio:

– Tamo ne treba puno raditi. No obrazložio je da Račana nikad nije nazvao “nesposobnim i lijenim”, nego da je kazao, iza toga i danas stoji, da su morali biti “agilniji, dinamičniji i više napraviti”. Tvrdi da mu je “prvi glas” da odbor ne funkcionira te ističe da je G. Flego, ako ima informacije o lažnim podacima, najprije morao upozoriti šefa pregovaračkog tima za obrazovanje P. Lučina ili glavnog pregovarača V. Drobnjaka.

Na pitanje je li bio homoseksualac, Sanader je odgovorio kako su tu aluziju plasirali desničari iz HDZ-a. – Mogao sam proći i gore – rekao je premijer i zaključio kako je od Tuđmana otišao zbog sukoba s Pašalićem.

Bojanje stana
PROLJETNI RADOVI
Osnovni "šljakerski" pribor za ličenje zidova koji bi svi trebali imati doma
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke