Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Rabuzinova djela iz zbirke Malogorski u palači Sermage

'varazdin/medjimurje, 10.04.2008., varazdin, ravnatelj gradskog muzeja varazdin branko spevec Photo: marko jurinec/Vecernji list'
'marko jurinec/Vecernji list'
23.03.2011.
u 15:14

– Izložbu organiziramo u povodu 90. godišnjice rođenja najeminentnijeg hrvatskog umjetnika naive Ivana Rabuzina – najavio je jedan od najvažnijih ovogodišnjih projekata Gradskog muzeja Varaždin ravnatelj Branko Spevec

U Galeriji starih i novih majstora u četvrtak će biti otvorena izložba djela velikog umjetnika hrvatske naive Ivana Rabuzina.

– Izložbu organiziramo u povodu 90. godišnjice rođenja najeminentnijeg hrvatskog umjetnika naive Ivana Rabuzina, a u palači Sermage izložit ćemo djela iz zbirke uglednog varaždinskog sakupljača umjetnina Vladimira Malogorskog – najavio je jedan od najvažnijih ovogodišnjih projekata Gradskog muzeja Varaždin ravnatelj Branko Spevec.

Iz toga kolekcionarskog likovnog korpusa, za prigodnu izložbu u varaždinskome muzeju izdvojeno je 75 Rabuzinovih djela, među kojima su uglavnom slike u tehnici ulja na platnu i akvarela, zatim grafike, akvarelirane serigrafije te originalno oslikani predlošci za porculan i oslikani namještaj. Osvrt o Rabuzinovu likovnom stvaralaštvu u katalogu donosi kustosica Elizabeta Igrec. Otvorenje je u 19 sati, a s obzirom na to da je realizaciju projekta financijski pomoglo i Ministarstvo kulture, svoj je dolazak na otvorenje najavio i ministar Jasen Mesić. Izložba djela ovog velikog umjetnika, čiji je opus poznat i priznat i daleko izvan naših granica, za posjet ostaje otvorena do 23. travnja. Tijekom izložbe za učenike nižih razreda osnovnih škola bit će organizirane slikarske radionice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije