Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čarolija Izraela

Rabin Pinhas Zaklos Zadranima predstavio kabalat šabat

šabat (1)
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/6
14.07.2012.
u 16:34

Doček šabata označava početak šabata, onaj dio petka koji prethodi redovnoj večernjoj molitvi i pozdravlja šabat

Kako bi se "izgradili novi mostovi među religijama" i kako bi se "otvorila vrata i srca", Zadranima je u petak navečer, u sklopu manifestacije Čarolija Izraela, u hotelu Bastion rabin Pinhas Zaklos pokušao približiti i predstaviti ceremoniju kabalat šabat. Obredu dočeka šabata prisustvovali su mr. Marinko Duvnjak, izaslanik nadbiskupa zadarskog monsinjora Želimira Puljića, jeromonah Nikodim Kosović, izaslanik episkopa dalmatinskog Fotija, te iman zadarski Ćamil Bašić.

Doček šabata označava početak šabata, onaj dio petka koji prethodi redovnoj večernjoj molitvi i pozdravlja šabat. Ceremonija se održava prije sutona, a sastoji se od paljenja svijeća, recitiranja poezije i pjevanja pjesama u čast tjednog odmora.

Komentara 2

OK
oktopad
17:02 14.07.2012.

A jel jema krkanluka? Ako nima đaba je doša.

OB
-obrisani-
13:22 15.07.2012.

Mostovi među religijama i narodima se izgrađuju prvo uklanjanjem logora za narode u vlastitoj zemlji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije