Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Rabin Da Don primio J. Reisman: Ona ne negira holokaust!

Nijedan rabin na svijetu ne bi u primio u posjet i razgovarao s osobom koja negira holokaust, a dr. Reisman je prvo posjetila sinagogu Bet Israela
29. siječnja 2013. u 21:19 39 komentara 49 prikaza
Rabin Kotel Da Don primio Judith Reisman

Prva osoba koju je dr. Judith Reisman za svoga posjeta Zagrebu bio je, odmah u utorak ujutro, rabin Židovske vjerske zajednice Bet Israel dr. Kotel Da Don. Na taj je način, u samome startu svoje hrvatske turneje, demantirala glasine da osporava holokaust, jer nijedan židovski rabin na svijetu ne bi primio i razgovorao s osobom koja osporava holokaust i shoa, a osobito ne ortodoksni rabin, kao što je rabin Da Don. Večernji list objavljuje tu informaciju prvi, što baca sasvim novo svjetlo na optužbe da je dr. Reisman negirala strahote holokausta. Štoviše, ona je po dolasku u novi grad postupila kao što bi i većina Židova - posjetila je sinagogu i lokalnog rabina!

- Točno je da je dr. Reisman bila kod mene. Razgovali smo o mnogo tema i rekla mi je kako je ona živjela u Izraelu, a danas u Izraelu žive njezina kćer i unuci - rekao nam je rabin Da Don, koji je dr. Reisman primio upravo zato što je Židovka i što se željela upoznati s radom zajednice Bet Israel i vidjeti sinagogu na Mažuranićevu trgu.

- Što se tiče optužbi za negiranje ili banaliziranje holokausta o tome sam je izričito pitao i ona je to oštro demantirala - rekao nam je rabin Da Don.

Iz krugova bliskih dr. Reisman doznali smo da je njezina cijela obitelj, kako uža tako i šira, stradala u holokaustu (veći dio u samom Auschwitzu).

- Te priče šire oni kojima dr. Reisman predstavlja trn u oku, jer ne može biti protiv holokausta netko tko je u njemu izgubio sve svoje najbliže - kažu nam iz krugova bliskih dr. Reisman.

Johnny Gitara
SNIMA NOVE PJESME
Životna bitka splitskog pjevača: 'Dvaput sam pobijedio rak, optimizam me ne napušta'
Gospodin Fin
Osvojite vrijedne nagrade
Osvoji 15.000 kn nagrade: Razveseli svoju školu i postani financijski znalac kao Gospodin Fin!
 • billynik:

  I pores vega toga većina medija objavljuje kako ona negira holokaust. Strašno!

 • -obrisani-:

  E sad će krenut lagano ulizivanje...pa gospođo reisman mi nismo ni znali da ste stigli pa što se niste najavili.. znate mi smo vam tek stigli iz chilea sa sumita...hihihi...ko da ih sad vidim uhljebine strančarske....

 • Avatar Stipo Li
  Stipo Li:

  30.01.2013. u 07:33h Chelsea je napisao/la: Niko nije ni rekao da ona negira holokaust nego da tvrdi da su za holokaust krivi pederi a ne nacisti. --------------------------------- e pa djelomično si u pravu.....ona tvrdi da su za holokaust krivi Nacisti Pederi.