Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJMLAĐA HRVATSKA MAJKA

Rabija H.: Bebe mi taman stanu u krilo

06.04.2009.
u 00:32

Uskoro ću djevojčice pokušati okupati i premotati sama, a za sada to još radi svekrva Malkija. Malo se bojim da ih ne povrijedim jer su tako sitne i krhke, ispričala je najmlađa hrvatska majka Rabija H. (14) iz Zagreba za dnevnik 24 sata. Blizanke Adelisu i Adelu rodila je u bolnici Merkur 22. ožujka, no ostale su nekoliko dana u bolnici da ojačaju.

U subotu popodne su stigle kući na Žitnjak. Starija djevojčica Adela bila je teška 2670 grama, a dugačka 49 cm. Samo deset minuta poslije na svijet je stigla i Adelisa, teška 2400 grama i duga 45 cm.

– Trudnoću smo planirali i jako sam sretan što sam dobio djecu. Jako volim svoju ženu – kaže ponosni otac Damir H. (16).

Rabija ih već doji, a djevojčice su zdrave, a prvi dan kod kuće su prespavale. Obje su mirne i tihe, kaže mama te dodaje da uopće ne plaču.

– Taman mi stanu u krilo. Za sada ih jedva razlikujem, i to samo po tome što je Adelisa malo sitnija od sestrice – kaže Rabija, koja ne ide u školu pa će imati vremena za kćeri.

Baka Malkija (35) obožava unuke. Kupila im je dječji krevet i dvostruka kolica. Ispričala nam je kako su im iz bolnice kući poslali socijalne radnike.

– Kuća je čista i suha pa su ipak na kraju pustili bebe doma. Nemamo puno i živimo skromno od skupljanja željeza. Ne tražimo pomoć, a bogatstvo su nam djeca. Kod nas se djevojke rano udaju jer ih sa 18 više nitko ne želi. To je naša tradicija i ponosni smo na nju – rekla je Malkija, koja je rodila sa 13 godina.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije