Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Rabac: 2 litre mlijeka 18, a Nutella 64 kune!

Naslovnica 16.6.
Foto: VL
16.06.2016.
u 00:08

Bezobrazna skupoća i u kafićima otvara pitanje: gdje je elitna usluga za elitnu cijenu?

Ponedjeljak je, 13. lipnja, na televiziji se tek trljaju ruke da bi sezona trebala biti rekordna (kao i svake godine), more je taman za turiste sa sjevera, ali i cijene.

Ako ćeš doručkovati vojnički pa, eto, namazati maslac na kruh i popiti čašu mlijeka, drugi dan mogao bi na još strožu dijetu.

Jer u trgovini u istarskom Rapcu litra mlijeka ‘Z bregov košta devet kuna, dok za Dukatov maslac od 250 grama valja izdvojiti 28 kuna.

Litra soka To od naranče stoji 14,99 kuna, a uvjerili smo se i da ona vrećica od pola kilograma napolitanki može stajati gotovo 40 kuna.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

U Večernjem pročitajte i ove teme:

>>Je li ovo kraj? Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa: Kriv je

>>Davor Ivanković: Tko će iz HDZ-a Karamarku reći da mora otići s čela stranke i iz političkog života Hrvatske

>>Napitci topliji od 65 °C mogu prouzročiti karcinom

>>Rumunji nas stigli, samo još Bugari u EU imaju niži standard

Foto: VLm

Komentara 42

UM
Umjereni
20:36 15.06.2016.

Bio u Vodicama prošli vikend. Pola litre točene pive u jednom baru na rivi 18 kuna, u drugom 22 kune. Prvi mi je izdao lažni račun, drugi mi je izdao skoro točni račun, ali bez onog famoznog jir broja. u oba slučaja sam morao intervenirati i tražiti pravi račun. ne razumijem tu pohlepnu ga.mad - da crkli bog da - koja ne može platit 13% pdv-a na usluge u turizmu. ceh za 2,5 litre pive iznosi 110 kuna (u dučanu je dvije litre pive oko 20 kuna s uključenih 25% pdv-a) i od toga ugostitelj ne može platiti hebenih 10 kuna državi na ime poreza. A država mu treba osigurati zdravstvo, socijalu, školstvo i ostalo. užas.

AN
anonimus00
20:35 15.06.2016.

treba strogo kaznjavati ovakvu drskost,ako treba i zatvoriti objekt, jer ove cijene nisu za domace ljude vec za turiste i samim time se rusi ugled RH.

BE
BeroII
21:18 15.06.2016.

Ne treba ići na more da bi se osobno doživjela prevara. Treba samo otići na tržnicu kvatrić i kod preprodavača kupiti nešto od voća. kao prvo, uopće dobiti račun je kao dobitak na lotu. Kada ih to i tražiš u više od 50% slučajeva to ti odbiju. kada ih pitaš zašto ti ne žele dati račun odgovor je u pravilu: ETO TAKO. onda te pokušavaju uvjeriti kako se radi o OPG-u međutim ne znaju ti objasniti na kojem to OPG-u uspjevaju banane i ananas. Uglavnom pljačkaju ovu državu na očigled. Poslao sam u tri navrata MAIL službama i inspekcijama koje su zadužene za kontrolu, međutim, ništa se ne događa. Jednom sam slučajno bio u situaciji kada je tamo bila inspekcija. Stravično i sramotno. Petak oko 11 sati, inspektor broji stanje blagajne a ono, u blagajni 48,00 kn. I prodavač još ne zna koristiti fiskalnu blagajnu, pa u prisutstvu inspektora , odlazi do susjednog štanda i mlađi mu kolega ukuca još jedan račun. Ta je fiskalizacija samo mazanje očiju nama građanima a oni koji su je uveli se ne usude ju provoditi. A garantiram, da tri inspektora samo na tržnici Kvatrić, da tamo rade svoj posao u kontinuitetu sedam dana kroz šest bi mjeseci svaki mjesec, na kaznama zaradili desetak svojih osobnih dohodaka. Osim toga, vrlo bi se brzo" pročistila ta populacija "trgovaca" pa onaj tko želi pošteno raditi taj bi ostao i prosperirao a onaj tko misli pljačkati državu a time sve nas, taj neka skupi prnje pa neka ide tamo od kuda je i došao. A oni koji zalutaju na Kvatrić jako dobro znaju o kojoj se populaciji "trgovaca " radi. Međutim, treba neke stvari i među inspektorima i inspekcijama promjeniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije