Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bakir izetbegović:

'R. Srpska je nastala na genocidu, može postojati samo kao dio BiH'

'Chairman of the Bosnia and Herzegovina Tri-Presidency Bakir Izetbegovic listens as U.S. Secretary of State Hillary Clinton (not pictured) speaks during a news conference in Sarajevo October 30, 2012.
'POOL'
30.11.2012.
u 15:52

Slovački predsjednik Gašparovič usporedio je Republiku Srpsku i BiH s Češkom i Slovačkom

Republika Srpska nastala je agresijom, genocidom i etničkim čišćenjem Bošnjaka i Hrvata te nema nikakve uvjete za samostalnost, rekao je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, prenose Nezavisne novine.

– Republika Srpska može postojati samo kao dio BiH i nikada ne može biti ništa više od toga – poručio je Izetbegović u Sarajevu tijekom susreta sa slovačkim veleposlanikom Miroslavom Mojžitom kojega je zamolio za objašnjenje izjave slovačkog predsjednika Ivana Gašparoviča koji je jučer u Banjoj Luci Republiku Srpsku i BiH usporedio s Češkom i Slovačkom.

– Neprihvatljivo je, pravno i politički neodrživo izjednačavati položaj entiteta RS u BiH s odnosom dvije suverene zemlje kao što su Slovačka i Češka – rekao je Izetbegović. Mojžita je izrazio žaljenje zbog "ovakvog neugodnog razvoja događaja".

>> Izetbegović ne ide u Ankaru zbog Nikolićevih izjava o BiH i Vukovaru

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:22 30.11.2012.

da budem iskren do kraja ta "rs" treba biti rasormirana, i jedan dio pripasti hrvatima, jedan dio pripasti srbima a jedan bosnjacima, svuda gde su bile njihovo vlasnistvo, a srbe tamo koji su kolonizirani o njima treba da se brinee majka srbija njihova, jer su njene zrtve.

MA
mališa
16:26 30.11.2012.

Gledaj svoja posla. Šta te briga za sprkom polovinom Bosne.

OV
ovoono
16:44 30.11.2012.

U Bosni ljudi ne žive u miru nego u primiriju,neki put to traje 50g a sad 15 i sitno,pitanje te zemlje se mora jednom definitivno riješit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije