Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Požegi

R. Ostojić: Neki ravnatelji bolnica bili su kao pijani milijarderi

rajko ostojić
Davor Višnjić/PIXSELL
30.05.2012.
u 17:38

Ostojić je upozorio da se teško financijsko stanje u pakračkoj bolnici dogodilo zbog neracionalnosti i rada protivnog struci najavivši pri tome smjenu ravnatelja

POŽEGA – Očekivao sam da županije slijede ponašanje nadležnog ministarstva sa sredstvima za zdravstvo te da se ponašaju racionalno kao i ministarstvo, no vidljivo je da su se pojedini ravnatelji bolnica ponašali kao pijani milijarderi, a bili su zaštićeni kao lički medvjedi – ilustrirao je stanje u zdravstvu Požeško-slavonske županije ministar zdravlja dr. Rajko Ostojić boraveći u Požegi kao gost požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka.

Budući da je Ostojićev zamjenik Požežanin Marijan Cesarik, ministar je rekao da je među ostalim došao upoznati gradonačelnika sa stanjem u požeškom zdravstvu jer ga izuzetno dobro poznaje. Kao dobre primjere u tom zdravstvu izdvojio je Opću županijsku bolnicu u Požegi i Zavod za hitnu pomoć, a u bolnicu će uložiti 10 milijuna kuna što će se utrošiti za službu hitne pomoći, rendgen i opremu za liječenje moždanog udara.

– U zdravstvu Požeško-slavonske županije stanje se pogoršalo unazad nekoliko godina, nenamjenski i neracionalno potrošeno je 1,6 milijuna kuna decentraliziranih sredstava za zdravstvo jer se to umjesto za ulaganja u poboljšanje opremljenosti i uvjeta rada u ustanovama utrošilo za naknade nakon sudskih presuda – nastavio je ministar Ostojić upozorivši da je posebno teško financijsko stanje u pakračkoj bolnici zbog neracionalnosti i rada protivnog struci najavivši pri tome smjenu ravnatelja!

Dodao je da požeški Dom zdravlja ima velik dug zbog neracionalnog poslovanja. Upozorio je da država nema ovlasti u županijskim bolnicama te zatražio konzekvence za neodgovorne pojedince jer je riječ o novcu naših građana.

Ključne riječi

Komentara 30

KR
kreont
17:56 30.05.2012.

Zar tako nije i u svim bolnicama ? Oprema za moždani udar, sav ovaj siromašni narod je već opremlje i za moždani i za srčani udar i bez opreme. U svako slučaju to je oprema ZA izazivanje Moždanog udara ?

KR
kreont
17:56 30.05.2012.

Mi smo kao i grci a možda još i gori.

OB
-obrisani-
17:51 30.05.2012.

glavno da sirotinjski želudac i zdravlje moraju biti racionalni, ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije