Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

R. Ostojić: Neki ravnatelji bolnica bili su kao pijani milijarderi

Ostojić je upozorio da se teško financijsko stanje u pakračkoj bolnici dogodilo zbog neracionalnosti i rada protivnog struci najavivši pri tome smjenu ravnatelja
30. svibnja 2012. u 17:38 30 komentara 8 prikaza
rajko ostojić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

POŽEGA – Očekivao sam da županije slijede ponašanje nadležnog ministarstva sa sredstvima za zdravstvo te da se ponašaju racionalno kao i ministarstvo, no vidljivo je da su se pojedini ravnatelji bolnica ponašali kao pijani milijarderi, a bili su zaštićeni kao lički medvjedi – ilustrirao je stanje u zdravstvu Požeško-slavonske županije ministar zdravlja dr. Rajko Ostojić boraveći u Požegi kao gost požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka.

Budući da je Ostojićev zamjenik Požežanin Marijan Cesarik, ministar je rekao da je među ostalim došao upoznati gradonačelnika sa stanjem u požeškom zdravstvu jer ga izuzetno dobro poznaje. Kao dobre primjere u tom zdravstvu izdvojio je Opću županijsku bolnicu u Požegi i Zavod za hitnu pomoć, a u bolnicu će uložiti 10 milijuna kuna što će se utrošiti za službu hitne pomoći, rendgen i opremu za liječenje moždanog udara.

– U zdravstvu Požeško-slavonske županije stanje se pogoršalo unazad nekoliko godina, nenamjenski i neracionalno potrošeno je 1,6 milijuna kuna decentraliziranih sredstava za zdravstvo jer se to umjesto za ulaganja u poboljšanje opremljenosti i uvjeta rada u ustanovama utrošilo za naknade nakon sudskih presuda – nastavio je ministar Ostojić upozorivši da je posebno teško financijsko stanje u pakračkoj bolnici zbog neracionalnosti i rada protivnog struci najavivši pri tome smjenu ravnatelja!

Dodao je da požeški Dom zdravlja ima velik dug zbog neracionalnog poslovanja. Upozorio je da država nema ovlasti u županijskim bolnicama te zatražio konzekvence za neodgovorne pojedince jer je riječ o novcu naših građana.

Bojanje stana
PROLJETNI RADOVI
Osnovni "šljakerski" pribor za ličenje zidova koji bi svi trebali imati doma
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
  • kreont:

    Zar tako nije i u svim bolnicama ? Oprema za moždani udar, sav ovaj siromašni narod je već opremlje i za moždani i za srčani udar i bez opreme. U svako slučaju to je oprema ZA izazivanje Moždanog udara ?

  • kreont:

    Mi smo kao i grci a možda još i gori.

  • -obrisani-:

    glavno da sirotinjski želudac i zdravlje moraju biti racionalni, ....