Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULJEZ U subotu, nakon likvidacije I. Pukanića, novinari uočili muškarca sličnog uhićenom

R. Matanić viđen ispred Nacionala nakon ubojstva

VL
Autor
Nikola Sever Šeni
30.10.2008.
u 18:53

Nakon što su objavljene fotografije uhićenih za ubojstvo Ive Pukanića, među novinarima koji su se izmjenjivali ispred redakcije Nacionala pronio se glas da je dva dana nakon likvidacije Robert Matanić, jedna od uhićenih osoba, viđen kako usred dvorišta promatra okupljene novinare. Isprva nikome ništa nije bilo jasno, a onda su svi zaključili da je sličnost između nepoznate osobe i uhićenog Roberta Matanića – nevjerojatna.

Osumnjičeni kombijima odvezeni iz sjedišta krim-policije

Ispred ograde
Bila je subota. Drugo jutro nakon likvidacije Ive Pukanića. Novinarske ekipe prije 10 sati bile su u dvorištu Nacionala. Kako ulazak u zgradu nije bio dopušten, nekoliko je novinara čekalo ispred ograde Nacionala i bilježilo ljude koji su se dolazili upisati u knjigu žalosti. Sve je bilo nekako dosadno. Pokoji građanin, nitko zanimljiv, komentirali su novinari koji su u zgradi Nacionala željeli vidjeti, u najmanju ruku, Predsjednika. Cupkanje i prepričavanje događaja iz protekla dva dana na istoj lokaciji trajalo je sve do 13 sati.

Onda je u dvorište, sporo i neprimjetno, ušetao muškarac tridesetih godina. Tamnije, kratke kose, besprijekorno odjeven. U poludugoj jakni od sjajne crne kože. Gotovo do koljena. Imao je svjetlije traperice i crne cipele. Polako se približio novinarima koji su stajali na sredini dvorišta, ispred ograde koja dvorište presijeca na dva dijela.

Specijalci u nekoliko minuta svladali Mafalanija

Nepoznati je muškarac stao točno nasuprot novinarskim ekipama. Sa suprotne strane dvorišta. Ispred sebe, u visini pojasa, objema je rukama držao časopis, na sjajnom papiru svjetlije, gotovo bijele boje. Upravo je taj detalj svima zapeo za oko.

Šutio i promatrao
Nekoliko centimetara iznad časopisa koji je držao u rukama, s lijeve i desne strane, ispod kožnate jakne, nazirala su se izbočenja. Stajao je tamo pet minuta. Šutio je i promatrao okupljene novinare i reportere. Bez riječi se pokupio i otišao. Na samom ulazu u dvorište prošao je pokraj jednog novinara Nacionala.

Zagorec prošao poligrafsko ispitivanje o slučaju Ivane Hodak

Atentator snimljen nadzornom kamerom

– Znaš tko je to – pitao je kolega kolegu, a on je okrenuo pogled za nepoznatim čovjekom i kazao, više onako usput, kako nema pojma tko bi to mogao biti.

Nakon toga novinari su komentirali stranca koji ih je promatrao. Svima su bile čudne “izbočine” koje su se nazirale ispod jakne.


Nova uhićenja zbog ubojstva Pukanića

U četvrtak je bosansko-hercegovačka policija uhitila 35-godišnjeg H. E. iz Velike Kladuše, u čijoj je kući nađen eksploziv i kojeg se dovodi u vezu sa ubojstvom Ive Pukanića i Nike Franjića, doznaje Dnevni Avaz. Direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić zbog istrage nije mogao reći detalje o uhićenju osobe koja se sumnjiči da je sudjelovala u atentatu na Pukanića i Franjića. Inače, Tužiteljstvo u Bihaću trebalo bi, u skladu sa sporazumima koje BiH ima s Hrvatskom, poduzeti daljnje mjere nakon kojih će biti odlučeno hoće li uhićeni H. E. biti predan hrvatskim nadležnim vlastima. HRT neslužbeno doznaje da je u Karlovcu uhićena još jedna osoba koju se sumnjiči za umiješanost u ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića. (ič)


L. Matanić će odbiti poligraf

Odvjetnik Luke Matanića Zoran Pilipović kazao je sinoć da će njegov branjenik Luka Matanić, bude li mu predloženo, odbiti poligrafsko ispitivanje.
– Poligraf nije dokaz, ali na moju sugestiju Luka Matanić će ga odbiti – kratko je rekao Zoran Pilipović. U policiju je danas došla i Sina Karli, glavna urednica Nacionala.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije