Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOREJSKI POLUOTOK

Pyongyang: Ne trebamo više biti strpljivi prema tim ulizicama

Sjeverna Koreja: Jedna od rijetkih novih fotografija
REUTERS
26.05.2010.
u 10:39

Nakon što je Seul uveo sankcije sjevernom susjedu, Pyongyang je objavio prekid svih odnosa s Južnom Korejom.

Sjeverna Koreja objavila je prekid svih odnose s Južnom Korejom jer je Seul uveo sankcije sjevernom susjedu nakon potapanja južnokorejskog ratnog broda, objavila je službena sjevernokorejska agencija KCNA, a prenosi AFP. To znači prekid svih komunikacijskih veza, potpuno zamrzavanje međukorejskih odnosa, kao i odustajanje od sporazuma o neagresiji između Sjevera i Juga i zaustavljanje svake suradnje dviju zemalja.

"Uopće više ne treba iskazivati bilo kakvu strpljivost prema takvim manijacima konfrontacije, izdajicama i ulizicama kakav je predsjednik (južnokorejski) Lee Myung Bak i krug oko njega", priopćio je Pyongyang.

Ova je odluka vrhunac u rastu napetosti između dviju Koreja od potapljanja ratnog broda Cheonana, ali u najmanju ruku i vrlo čudna. Tako ju je barem ocijenio službeni Washington.

"Smatram to čudnim", rekao je Philip Crowley, glasnogovornik State Departmenta u razgovoru s novinarima. "Južna Koreja je jedno od najdinamičnijih gospodarstava svijeta. Sjeverna Koreja, pak, nije kadra ispuniti potrebe svog stanovništva", rekao je Crowley.

U povodu napetosti na Korejskom poluotoku u Seul je danas stigla američka državna tajnica Hillary Clinton. Ona će južnokorejskom predsjedniku Lee  Myung-baku dati podršku. Prethodno je u Pekingu, tijekom posjeta Kini, postigla da ta zemlja prihvati suradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama u vezi s novom korejskom krizom.

 

Ključne riječi

Komentara 4

MM
Mladen Miletić
11:45 26.05.2010.

Sjeverna Koreja, pak, nije kadra ispuniti potrebe svog stanovništva\", rekao je Crowley. kako je ovaj bistar i kuži sve nevjerovatno pametan dečko...

MA
Macaktom
12:12 26.05.2010.

\"Sjeverna Koreja, pak, nije kadra ispuniti potrebe svog stanovništva\" pa normalno kada je 40 godina pod sankcijama SAD-a i saveznika. Nije da podržavam diktaturu ali licemjerno je od amera.

OB
-obrisani-
13:15 26.05.2010.

zive u kamenom dobu a imaju torpedu i atomsku bombu, hehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije