Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SUSTAV KONTROLE GRANICA
Povratak na članak

Umjesto žiga u putovnici, uzimat će se podaci tko je kada ušao i izišao iz EU

Lakše će se otkrivati državljane trećih zemalja koji ulaze u schengensku zonu, ali ne izlaze na vrijeme

Komentari 19

GU
gunny01
14:54 04.07.2017.

Dragi turisti, ne treba vam "viza", ali vam treba "odobrenje za ulazak" i to ćete platiti 5 Eura.

VL
Avatar Django
Django
15:10 04.07.2017.

A u čiju kasu ide tih 5 Eura?

VL
Avatar adojegovno
adojegovno
14:43 04.07.2017.

Ako si častan čovjek možda ti neće brojati hemeroide,koje dobiješ od čekanja na granici!

VL
Avatar Ljudozder Vegetarijanac
Ljudozder Vegetarijanac
14:28 04.07.2017.

Bravo. Nitko tko je castan ne treba se bojat provjera , upisa podataka niti kamera po ulicama to je mozda i najveca blagodet modernog svijeta.

VL
Avatar tovarivo
tovarivo
14:30 04.07.2017.

a šta se čudimo glupostima eu.unije...i u turskom carstvu se naplaćivao prolaz,a i plaćala se desetina(pdv)...ebiga,sad je pdv 25%....nikad kraja ljudskim glupostima

VL
Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
19:17 04.07.2017.

SAD vec godinama imaju sistem gdje se ni jednom avionu ne dozvoljava pristup njihovim aerodromima, ako im aviokompanije prije poleta ne dostavi informacije o putnicima u avionu. Kada NSA projveri putnike tek tada je let odobren ili ne. Taj zahtjevev sve avio-kompanije svijeta zadovoljavaju bez dodatnih troskova za putnike. No EU birokracija je smislila kako uvesti slicno i usto udariti putnike po djepu i tako nahraniti svoje sve vece i nezasitne birokratske apetite

VL
DU
Deleted user
14:08 04.07.2017.

"prije nego što odluka o uspostavi sustava EES (Entry/Exit System)" ....Ja sam takozvani Hrvat, pisem I govorim Hrvatski, navodno sam na hrvatskim "novinama", pa jel mi moze neko reci sto mu ovo dodje jel se ne sjecam da su me iz hrvatskog u skoli ovo ucili...."Entry/Exit System", a ne sjecam se I da su moji doma spominjali neki "Entry/Exit System"

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
14:19 04.07.2017.

Europa im krcata Islamista sa Bliskoga istoka, uspavaca koji samo cekaju trenutak da se dignu u nebesa, a oni proganjaju gradjane sto od pamtivjeka zive u Europi. Boles.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.