Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanski fizičar

'Putovanje kroz vrijeme je moguće, ali samo u budućnost'

satovi
Borna Filic/PIXSELL
14.09.2013.
u 19:14

Vratiti se iz budućnosti ili otputovati u prošlost prema Coxu nije moguće čak ni u slučaju da otkrijemo crvotočinu

Ako ćemo ikada postati putnici kroz vrijeme, bit će to putovanje samo u jednom smjeru, rekao je Brian Cox, britanski fizičar i profesor na Sveučilištu u Manchesteru, na Britanskom festivalu znanosti, javlja Telegraph.

Cox naime tvrdi kako je putovanje kroz vrijeme moguće jedino ako je naše odredište budućnost.

 - Središnje je pitanje, možemo li izgraditi vremenski stroj kaže znanstvenik koji je putovanje u budućnost objasnio koristeći Einsteinovu teoriju relativnosti.

 - Otputovati stotinu ili čak tisuću godina u budućnost moguće je ako netko putuje brzinom približnoj brzini svjetlosti, kaže Cox.

Ipak, vratiti se iz budućnosti ili otputovati u prošlost prema Coxu nije moguće čak ni u slučaju da otkrijemo crvotočinu.

>> Eksperiment s fotonima: Putovanje kroz vrijeme ipak nije moguće

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije