Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EPIDEMIJA KORONAVIRUSA
Povratak na članak

Putovanja pod prijetnjom – virusu je uspjelo ono što nije ratu ni teroristima

Domaćinima preostaje nada da se ponašanje turista za posljednjih kriza neće promijeniti.

Komentari 2

ZO
Zooltan
07:04 20.03.2020.

Uništili ste proizvodnju u pretvorbi i privatizaciji sad kukate nad turizmom gdje većina dobiti prođe mimo poreza u privatne novčanike.

VL
SI
sisavac
07:55 20.03.2020.

pa koja to zemlja živi od turizma?! sirotinja, koja nema ništa osim sunca i mora. a mi nismo sirotinja. turizam je dopunska djelatnost, i tako ga treba tretirati. samo hoteli trebaju imati normalne uvjete za rad kao i ostala poduzeća, uz male beneficije, ne prevelike. al cijela jedna armija privatnih izmajmljivača... oni danas uživaju nevjerojatnu poreznu zavjesu, po krevetu 300-ak kuna godišnje, a u par apartmana uberu i 300.000 kn. njihov trošak je smijurija, plus da su oni negdje i zaposleni. njihove jadikovke da su uzeli kredit da bi to sagradili nas ne trebaju zamarati, jer i mehaničar negdje uzme kredit da bi otvorio radnju, treba i alate, al njemu država opali porez. ovom sa apartmanima ne. došli smo do paradoksa da je turizam u privatnom aranžmanu tretiran ko neka socijalna kategorija! ekipa ima nekretnine vrijedne milijune kuna, i na njima zarađuje ozbiljne novce, plus da je zaposlena negdje još, i sve to tretiramo kao socijalu?!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.