Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOLAS konvecnija

Putnici na kruzerima odmah po isplovljavanju vježbaju napuštanje

kruzeri u šibeniku (1)
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
10.07.2013.
u 11:29

Međunarodna pomorska organizacija prihvatila je cijeli niz amandmana za izmjenu Konvencije o sigurnosti života na moru

Međunarodna pomorska organizacija, odnosno njen Komitet za sigurnost na moru, prihvatio je cijeli niz amandmana za izmjenu Konvencije o sigurnosti života na moru - SOLAS konvencije, a neke od njih izravna su posljedica nesreće broda Costa Concordia koja se dogodila u siječnju 2012. godine kod toskanskog otoka Giglija.

Tako će se zahtjevati da novoukrcani putnici na brodovima na krstarenje prije ili odmah po isplovljavanju, umjesto dosadašnjeg roka od 24 sata, imaju obavezne vježbe napuštanja broda. U izravnoj vezi s događajima na Costa Concordiji su i preporuke Komiteta u vezi harmonizacije navigacijskih procedura, pričvršćivanja teških predmeta, skladištenje pojasa za spašavanje, većeg korištenje video materijala za upozoravanje i navođenje putnika u slučaju izvanrednih stanja i preporuka o planiranju putovanja u slučaju svakog skretanja s predviđenog kursa. Očekuje se da će amandmani stupiti na snagu početkom 2015. godine.

Inače, suđenje kapetanu talijanskog kruzera Costa Concordia Francescu Schettinu koje je u utorak, godinu i pol dana od havarije broda u kojoj je poginulo 32 ljudi, počelo u Grossetu u Toskani, odmah je odgođeno zbog štrajka odvjetnika, no trebalo bi se nastaviti 17. srpnja. Olupina broda još uvijek se nalazi na hridima o koje je udarila i nasukala se.

>>Zadnji \'naklon\' Costa Concordie prije godinu dana oteo 32 života

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije