Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon postavljanja štita u Rumunjskoj

Putin upozorava: 'Rusija je primorana odgovoriti na prijetnje NATO-a'

Ruski predsjednik Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
13.05.2016.
u 16:45

Ruski predsjednik smatra da je postavljanje obrambenog štita u Rumunjskoj "čisto i jasno kršenje vojnih sporazuma Rusije i SAD-a"

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je Rusija primorana ozbiljno razmotriti načine kojima će odgovoriti na prijetnju NATO-a koja je nametnuta aktiviranjem raketnog štita u Rumunjskoj, javlja RT.

– Moramo potražiti različite načine kojima ćemo neutralizirati prijetnju na našu nacionalnu sigurnost, koju je SAD stvorio svojim raketnim štitom u Europi. To je čisto i jasno kršenje vojnih sporazuma Rusije i SAD-a – kazao je Putin i dodao da taj štit lako može poprimiti napadački karakter jer ispaljuje rakete srednjeg i dalekog dometa.

– To nije obrambeno oružje, već dio strateškog nuklearnog potencijala SAD-a, koji je raspoređen na periferiju. U konkretnom slučaju, ta periferija je istočna Europa – smatra Putin.

– Nedavni događaji pokazuju da  situacija ne postaje bolja. Nažalost, stanje se još više pogoršava. Rusija daje sve od sebe da održi strateški balans moći i usput izbjegne veće konflikte – istaknuo je ruski predsjednik. 

Američki obrambeni raketni štit postavljen je jučer u bivšoj sovjetskoj bazi u gradu Devaselu na jugu Rumunjske. Štit se nalazi 180 kilometara jugoistočno od Bukurešta, a osim te baze, NATO počinje s izgradnjom druge vojne baze u Poljskoj. 

>>Obamin raketni štit postavljen je u Rumunjskoj zbog straha od Putina

Komentara 106

Avatar Hrvatina_Nikola_Tesla
Hrvatina_Nikola_Tesla
18:33 13.05.2016.

Koje prijetnje fašistoidu??

ZI
zimerman
17:29 13.05.2016.

Ovaj Putin je jedan od naj veci diktatora u koji si ikad hodali zamljom. SAD je na celu sa naivnim Huseinom Obamom ,pokusala napravit Mir I dogovor sa ovim diktatorom. I prvo sto je naivni Husein uradio prije 7 godinadina , bilo je povlacenje kompletnog raketog sustava iz Poljske . Potinov odgovor na sve to je bio napad na Ukrainu I zauzimanje Krima ,poslije toga je nasljedilo Konstantno provociranje clanicama Nato itd itd I sad Taj isti diktatoru prodaje komunisticko/nacisticku propagandu da je Rusija primorana da preduzme odbrambeni stav.

Avatar Čarls_Bukowski
Čarls_Bukowski
18:39 13.05.2016.

Latvija, Litva, Poljska, Švedska, Finska, Rumunjska, Bugarska, Češka, Slovačka, Mađarska itd itd se samo žele osloboditi ruske okupacije i agresije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije