Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detaljan opis u knjizi
Povratak na članak

Putinova tajna vojska: Svjedočanstvo plaćenika iz zloglasne jedinice Wagner

Godinama je Marat Gabidulin bio članom jedinice Wagner ruskih plaćenika. Sad je i u Njemačkoj izašla knjiga njegovih krvavih svjedočanstava, ali i u toj knjizi ćete uzalud tražiti neko pokajanje.

Komentari 16

Avatar Idler
Idler
22:37 02.07.2022.

Znači vu komšiluku bude to hit-izdanje al pri nami nebu....i to je to !

VL
Avatar Bud Humski
Bud Humski
21:33 02.07.2022.

Pa dobro, i Francuzi imaju svoju Legiju stranaca, zar ne? Ukrajina ima svoju Azovsku pukovniju. Koja je razlika izmedju njih i Wagner jedinica? Nisu Rusi nista izmislili, nego su jednostavno kopirali ove koji se sad zbog toga zgrazaju. Ni koncentracijske logore nisu izmislili nacisti nego Englezi u englesko-burskom ratu u Juznoafrickoj Republici s kraja 19. i pocetka 20. stoljeca. O istrijebljenju americkih i kanadskih Indijanaca, australijskih Aboridzina, novozelandskih Maora... nitko ne govori kao o genocidu. A zasto? Zato sto su ga pocinili oni ciji potomci danas kontroliraju medije, koji kontroliraju interpretaciju povijesti, koji kontroliraju nase zivote... Ali nece za dugo...

VL
OT
otrovnijezik
00:03 03.07.2022.

Zato privatna "udruga" Black Water svi do jednoga nevinašca, neokrivljeni, širitelji mira i demokracije te donositelji cvijeća.

VL
ŠA
Šaraf
21:22 02.07.2022.

U Hrvatskoj se toliko malo ročnika prijavilo te su morali sniziti kriterije pa sada po tim novim kriterijima mogli bi se prijaviti i 50 godišnjaci .a da se ne govori o opremi hr vojske koja je na razini prošlog stoljeća

VL
ST
stipkomat
09:36 03.07.2022.

mnogo država ima plaćeničke vojske "za posebne operacije". Kakva je samo zvjerstva američki Blackwater radio u Iraku, oni koji to prate još se sjećaju. Bilo je i snimaka na kojima pobješnjeli Iračani zavezanog za kamion vuku po cesti jednog njihovog plaćenika, dok nije raskomadan preminuo... a taj je nesretnik bio porijeklom, pogađate - HRVAT. No tu su još i Aegis Defense Services (na snimkama iz 2005. kako njegovi pripadnici pucaju po iračkim civilima), pa onda Defion International, pa Trip Canopy, pa DynCorp, pa Erinys, pa G4S (s više od 625 tisuća zaposlenih, drugi je najveći privatni poslodavac u svijeletu, iza Wal-Marta)., itd.... to su privatne vojske, što se tiče SAD), pa onda australski Unity Resources, itd, da ne nabrajamo dalje francuske, britanske i ostale plaćenike. Zašto samo navodite Ruse???

VL
Avatar Nimfa
Nimfa
11:38 03.07.2022.

Na Zapadu su na TV-u intervjuirali jednog Wagnerovca koji je izasao iz tih trupa, ne znam dali je to ovaj tip. Novinari su ga pitali zasto su te trupe nazvali po Wagneru, a on im je odgovorio da su inspirirani Wagnerovom muzikom koja obradjuje teme o poganskoj sjevernjackoj mitologiji. Wagnerovci se otvoreno deklariraju poganima i nitko na Zapadu se ne zgraza zbog toga. Ali su se svi zgrazali kad su Ameri govorili da vode "sveti/pravedni rat" u Iraku i one snimke iz aviona u kojem je Bush molio sa otvorenom Biblijom i zazivao Boga prije bacanja bombi na Irak su obisle cijeli svijet. Dakle, razlika je u licemjerju: dok Rusi otvoreno priznaju sto su, Ameri se pretvaraju da su krscani, osim ako nisu toliko prolupali da stvarno vjeruju da im Bog pomaze u bacanju bombi i ubijanju ljudi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.