Naslovnica Vijesti Svijet

Putinova supruga je nestala, sada je blizak sa špijunkom Annom

Ljudmila je ili u dači ili u St. Peterburgu, no najvjerojatnije je u nekom manastiru
24. travnja 2012. u 17:29 17 komentara 352 prikaza
'Russian Prime Minister Vladimir Putin (L) and his wife Lyudmila stand after voting at a polling station during the presidential elections in Moscow March 4, 2012. Putin sought a convincing victory in
Foto: 'RIA NOVOSTI'
Pogledajte galeriju 1/3

Michelle Obama poznata je poput Baracka, za Carlom Bruni uzdišu deseci tisuća muškaraca diljem svijeta... Supruge predsjednika velikih zemalja svijeta prisutne su u javnosti gotovo jednako kao i njihovi supruzi. Svuda – osim u Rusiji.

Nestala iz javnosti

Naime, osim u jednoj kratkoj protokolarnoj prilici Ljudmila Putinova, supruga ruskog predsjednika Vladimira Putina, već dugo nije viđena u javnosti, a već se nagađa da je ta nekadašnja stjuardesa Aeroflota zatvorena u jednom od manastira nedaleko od Pskova pokraj granice s Estonijom. Prema drugim verzijama, Ljudmila je zatvorena u luksuznoj vili pokraj St. Peterburga ili pak u raskošnoj dači na obali Crnog mora.

Poznavatelji prilika kažu da su prve trzavice između prve dame Rusije i Vladimira Putina nastupile još 2008. kada je on napustio mjesto predsjednika i prešao na položaj premijera. Do toga dana Putin je svoju suprugu vodio na službena putovanja, družila se na primanjima s Cherrie Blair i Laurom Bush, u ruskim ju se medijima moglo vidjeti na svakom koraku. Najednom, nestala je iz javnosti preko noći.

– Možda je Putin samo doživljava kao tradicionalnu rusku suprugu kojoj nije mjesto u javnosti – kaže ruska sociologinja Olga Krištanovska.

Bliski prijatelji

Ipak, malo je vjerojatno da je Ljudmila zamijenila svjetla političke pozornice štednjakom u rezidenciji Putinovih jer se zaželjela mira i kuće kada se zna da je upravo oko 2008. godine Putin ušao u prilično bliske odnose sa Alinom Kabajevom, nekad poznatom gimnastičarkom, a sada zastupnicom ruske Dume. Kabajeva, koju krasi nesvakidašnja ljepota, i Putin postali su vrlo bliski prijatelji. Ipak, i ona je polako izašla u drugi plan jer je Putin sada vrlo blizak sa Annom Chapman, špijunkom nedavno protjeranom iz Amerike. Putin voli i to ne samo mlade, nego i poznate. A Ljudmile i dalje nema...

Elipso