Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Helmut Schmidt:

'Putinova politika na Krimu je shvatljiva, sankcije su glupe'

Helmut Schmidt
Foto: DPA/PIXSELL
27.03.2014.
u 07:28

Helmut Schmidt smatra kako su dosad uvedene sankcije "simboličke naravi", ali i upozorio da bi teže ekonomske sankcije "jednako teško pogodile zapad kao i Rusiju".

Bivši njemački premijer Helmut Schmidt je kritizirao reakciju zapadnih država u vezi pripajanja Krima Rusiji te je kazao kako je ruska politika "na Krimu shvatljiva", piše RT.  

- Pristup Vladimira Putina u vezi Krima je potpuno razumljiv - napisao je u komentaru Schmidt u novinama Die Zeit. Naveo je i da su sankcije koje pogađaju ruske političare i biznismene, koje su uvele SAD i EU, "glupa ideja".

Smatra kako su dosad uvedene sankcije "simboličke naravi", ali i upozorio da bi teže ekonomske sankcije "jednako teško pogodile zapad kao i Rusiju". Bivši kancelar nije želio spekulirati o mogućoj ruskoj invaziji u istočnoj Ukrajini, ali je upozorio da "zapad ne bi trebao poticati ruske apetite". Schmidt je bio premijer Vlade Zapadne Njemačke od 1974. do 1982. godine, a tijekom političke karijere nalazio se i na pozicijama ministra financija, ekonomije i obrane. 

>>'Putinu Ukrajina nije dovoljna. Ovo bi mogao biti početak 3. svjetskog rata'

>>'Ovo nije novi Hladni rat, ali Rusija nas želi povući u sukobe'

Komentara 38

MR
mrkvan
08:56 27.03.2014.

Jasno mi je da smo u NATO i EU, no to što najdužnija država na svijetu radi je kontinuitet izazivanja kaosa na udaljenim dijelovima svijeta iz kojih izvlači veliku korist (Irak je 2013. godine najveći izvoznik nafte na svijetu), ii uz tako jakog Putina i kineze, nobelovac nas gura prema 3. svjetskom ratu... Sada vjerojatno slijedi S. Koreja.

DU
Deleted user
08:34 27.03.2014.

Zar postoji netko kome Putinova akcija na Krimu nije shvatljiva (ne mora nužno biti odobravana)? Pa to je trenutno jedini čovjek na svijetu koji ima snage donijeeti neku odluku (ne nužno dobru)! Rusija je uz Kinu trenutno jedina država nana svijetu koja je dostatna sama sebi stoga je svako uvođenje sankcija ovim dvjema državama smiješno.

RE
retfala
09:36 27.03.2014.

vratite malo film unatrag...svjetska kriza,bjesomučno bolesna borba za "prava"homo zajednica,pedofili posvajaju djecu,prisluškivanja "prijatelja",vrtoglave cijene nafte,arapska proljeća,odnosno arapski cirkusi itd...sve ovo se poklapa sa izborom Obame...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije