Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Briga za sunarodnjake izvan granica'

Putinov potez uzburkao je države od Balkana do Tajvana

23.02.2022.
u 06:32

Nakon Putinove odluke Vučić očekuje da će se pritisci na Srbiju zbog Kosova povećati, a separatisti u Republici Srpskoj sve doživljavaju kao vjetar u svoja leđa

Ključne riječi

Komentara 38

TA
Tajg
09:15 23.02.2022.

Amerika je njih uvela u nered, sada treba izbjeglica slati brodovima za USA! Zamislite Njemci plaćaju više za zbrinjavanje izbjeglica nego za svoju vlastiti djecu! Čak više nego za projekte Infrastrukture.

DA
danijelrukavina4
07:45 23.02.2022.

Ja mislim ovako. Rješenje je da se vrate za stol i diplomatskim putem se dalje rješava. Europa se tu mora jače zauzeti i natjerati obje strane na dijalog. Od rata neće biti ništa. Prvo, i jedna i druga strana znaju da rat ne bi ništa riješio. Drugo, i jedna i druga strana znaju da je prevelika cijena rata, a za to nemaju ni jedna strana resursa. Prema tome rat bi završio uz prevelike gubitke, i ljudske i materijalne, a što su svjesni i jedni i drugi - i vjerojatno - bez "pobjednika", ma što ta "pobjeda" značila. Jedino je rješenje diplomacija i dogovori i pregovori, uz uvažavanje svih strana. U budućnosti, vjerojatno će i Rusija i Ukrajina biti članice Europske unije, kamo i pripadaju. Ovo što se govori da će Rusija izvršiti invaziju na Ukrajinu. Pa iz iskustva kod nas, vidiš da je to nemoguće. Za to bi trebalo puno više od 50-150.000 vojnika koliko ih je ( valjda) angažirano. A tamo je sve nizina, do 400 metara visine. U ovom, svakako besmislenom sukobu, sila je na strani Rusije. Vrijeme, kao faktor, je na strani Ukrajine. U obje zemlje imaš ljude kojima nije do rata. Trebaju se vratiti deeskalaciji i dogovorima. NATO, koji je raspadom SSSR-a, trebao biti raspušten ( a nije, i pitanje je zašto nije) treba raditi na smanjivanju tenzija između zaraćenih strana, a ne biti pristran na jednoj strani. Obje zemlje imaju demokraciju, kakvu-takvu. Obje zemlje imaju "putra" na glavi koje ih je dovelo u ovakvu poziciju. Nema tu nevinih, bez brige. Predložite im svima u NATO.

Avatar najbolji13
najbolji13
07:27 23.02.2022.

hi-tler s istoka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?