Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštre kritike

Putin: Utjecaj Zapada blijedi, a ekonomija mu polako propada

Vladimir Putin,inauguracija (1)
AFP/PIXSELL
10.07.2012.
u 11:03

U redovnom bijenalnom obraćanju veleposlanicima Putin se dotakao i problematike rješavanja međunarodnih nesuglasica i sukoba te prozvao zapadne zemlje što često pribjegavaju unilateralnim akcijama

Utjecaj Zapada blijedi, a njegov ekonomski sustav polako propada, zaključio je ruski predsjednik Vladimir Putin tijekom govora kojim je u ponedjeljak upozorio ruske diplomate da se čuvaju nekadašnjih hladnoratovskih neprijatelja.

U redovnom bijenalnom obraćanju veleposlanicima Putin se dotakao i problematike rješavanja međunarodnih nesuglasica i sukoba, a Reuters piše da je prozvao zapadne zemlje jer često pribjegavaju unilateralnim akcijama umjesto da intervencije prepuštaju Ujedinjenim narodima.

Na temelju njegovih riječi dalo bi se zaključiti da bi Rusija, koja u Vijeću sigurnosti drži veto u vezi sa sankcioniranjem nasilja u Siriji, mogla nastaviti s politikom obrane sirijske službene politike. Zamolio je diplomate da interveniraju svaki put kada su ruski interesi u pitanju te da budu spremni na nepovoljne razvoje situacija.

U dvadesetominutnom govoru Putin je i kratko analizirao utjecaj gospodarske krize na industrijski razvijene zemlje koje je oslabio utjecaj ''takozvanog'' povijesnog Zapada. Krizu u eurozoni ocijenio je vrhom ledenog brijega nerazriješenih strukturalnih problema koji prijete globalnoj ekonomiji.

Analitičari smatraju kako je vjerojatno da će ovaj govor, nakon nesuglasica oko intervencije u Siriji, dodatno pogoršati trenutačno zategnute odnose između Moskve i Washingtona.

Komentara 153

MI
misoana
11:24 10.07.2012.

Mislim da Amerika koja vodi Zapad nekad pretjeruje, ali Putinu ostaje samo da gleda što se u svijetu radi. Ako ima muda neka pošalje avione i vojsku u Siriju te tamo dočeka Zapad.

DZ
dzukaficuka
11:28 10.07.2012.

Evo ja cu prvi .Go.Putin je u pravu to se desava na Zapadu punih 17 Godina mislim EU dok je SAD nesto drugo sto EU nikad nece biti dok Njemci Francuzi Talijani Englezi imaju ambiciju gladnoce da svojim susjedima sve pokradu od Love do teritorija nikad nece biti jedinstvena jer u EU nevaze pravila za sve jednak tretman nego samo ovi gore a u stvari su onu uvijek ovaj Kontinent rusili ubijali palili i toje Evropski problem .Primitizam a oni govore da imaju civilizaciju i kulturu ja kazem imaju kao Seselj i Srbija

Avatar Joja
Joja
11:24 10.07.2012.

Svjedno Ruskinje bjeze na zapad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije