Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahtjev ruskog predsjednika

Putin traži pomoć britanskih stručnjaka u analizi crne kutije srušenog zrakoplova

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
09.12.2015.
u 21:25

Britanska vlada je kratko priopćila da "proučava zahtjev" Kremlja.

Ruski predsjednik Vladimir Putin zatražio je od britanskog premijera Davida Camerona pomoć britanskih stručnjaka u analizi crne kutije borbenog zrakoplova kojeg su zbog povrede turskog zračnog prostora srušili turski lovci F-16.

Ovaj zahtjev Putin je uputio u jeku dvotjedne ozbiljne diplomatske krize između Rusije i Turske zbog rušenja zrakoplova i salvi međusobnih kritika Ankare i Moskve. Tako je turski premijer Ahmet Davutoglu optužio Rusiju da pokušava u Siriji izvršiti "etničko čišćenje" i ojačati sunitske ekstremiste iz Islamske države (IS). Moskva pak optužuje Ankaru za "izdajnički čin".

Putin je u telefonskom razgovoru od Camerona zatražio pomoć britanskih stručnjaka u dešifriranju sadržaja crne kutije Suhoja-24, srušenog 24. studenoga.

Britanska vlada je kratko priopćila da "proučava zahtjev" Kremlja

>> Putin krenuo s osvetom zbog srušenog zrakoplova. Rusi projektilima uništili '14 važnih meta ISIL-a' 

>> Putin kao odgovor na rušenje aviona šalje krstaricu: Uništit ćemo sve što predstavlja prijetnju!

Komentara 18

MX
Mister X
23:59 09.12.2015.

itanska vlada je kratko priopćila da "proučava zahtjev" Kremlja. Boje se da ne bi morali oni istinu reći zapadnoj javnosti.. Ako Rusi to naprave onda se može lako se reći lažu .. Zato se plaše crne kutije ...

Avatar superhik74
superhik74
23:20 09.12.2015.

Ha, ha, ha...ne trazi "pomoc" nego zele da budu svjedoci cinjenice da Ruski avion nije nikad uletio u Turski zracni prostor i potvrdu toga da je srusen nad Sirijom. Doveo ih je u neugodnu situaciju, kako to odbiti i onda optuziti Rusiju da fabricira dokaze i da nema "medjunarodnu" provjeru svojih dokaza.

US
Ustajaustasesvi
00:07 10.12.2015.

putin zna da je zrakoplov bio nepozeljan, i da je i samo 1 sec bio unutar turske on bi bio oboren, zna i da je to odluka Nato

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije