Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usprkos svemu

Putin: Rusija otvorena za dijalog o neširenju nuklearnog oružja

Russian President Putin attends Caspian Summit in Ashgabat
SPUTNIK/REUTERS
30.06.2022.
u 13:43

Rekao je da će napori zahtijevati “mukotrpan udruženi rad“ i ići u smjeru sprječavanja ponavljanja “onoga što se danas događa u Donbasu“.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da je Moskva otvorena za dijalog o strateškoj stabilnosti i neširenju nuklearnog oružja.

Unatoč ruskoj invaziji na Ukrajinu, i Moskva i Washington naglasili su važnost nastavka komunikacije o pitanju nuklearnog oružja.

Dvije zemlje daleko su najveće svjetske nuklearne sile s ukupno oko 11.000 nuklearnih bojevih glava.

„Rusija je otvorena za dijalog o osiguranju strateške stabilnosti, očuvanju režima neširenja oružja za masovno uništenje i poboljšanju situacije u području kontrole naoružanja“, kazao je Putin na pravnom forumu u rodnom gradu Sankt Peterburgu.

Rekao je da će napori zahtijevati “mukotrpan udruženi rad“ i ići u smjeru sprječavanja ponavljanja “onoga što se danas događa u Donbasu“.

Ruski čelnik tvrdi da je Moskva napala Ukrajinu kako bi zaštitila od progona etničke Ruse i govornike ruskog jezika u istočnoj regiji Donbas. Te je tvrdnje ponovio u četvrtak optužujući Ukrajinu za “zločine protiv čovječnosti“.  

Ukrajina i zapad kažu da je ruska invazija na susjeda bila ničim izazvan čin agresije s ciljem zauzimanja ukrajinskog teritorija i svrgavanja predsjednika Volodimira Zelenskog.

VIDEO: Medvedev "SAD želi poniziti, podijeliti i uništiti Rusiju!"

Komentara 2

FU
Fusnota
14:10 30.06.2022.

Vlado. Prekrasno Idu nuklearne u Poljsku Litvu u naravno Ukrajinu

NE
nepokolebljiv
14:21 30.06.2022.

Dijalog o strateskoj stabilnosti i nesirenju nuklearnog oruzja zvuci jako kao mlacenje prazne slame! Moze Vladek putler mlatiti krepanu kobilu koliko mu milo ali ona nece povuci natovarena kola!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije