Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Putin pozvao Obamu da odustane od proturaketnoga štita u Europi

24.11.2008.
u 15:16

Ruski premijer Vladimir Putin pozvao je u ponedjeljak novoizabranoga američkog predsjednika Baracka Obamu da odustane od planiranoga proturaketnog štita u istočnoj Europi, upozorivši da će Moskva u protivnom "uzvratiti istom mjerom".

- Taj je projekt uperen protiv strateškog potencijala Rusije i mi ne možemo a da ne uzvratimo istom mjerom - rekao je Putin na konferenciji u Sankt Petersburgu posvećenoj ljudskim pravima.

- Ako nova administracija nastavi raditi na postavljanju proturaketnog sustava u Poljskoj i u Češkoj, pitanje našeg odgovora više se neće postavljati - dodao je.

U tom slučaju "negativna tendencija će se obrnuti", rekao je. Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev ocijenio je u nedjelju u Limi da bi Barack Obama mogao biti otvoren za promjene u vezi s prijepornim proturaketnim štitom koji SAD želi postaviti u istočnoj Europi.

Medvedev je 5. studenoga izjavio da će njegova zemlja na području Kalinjingrada, u ruskoj enklavi okruženoj zemljama EU, postaviti rakete Iskander kako bi "neutralizirala" dijelove američkog proturaketnog štita.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije