Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Društvene mreže

Putin pištoljem branio zgradu KGB-a u Dresdenu od prosvjednika

Vladimir Putin
Reuters/ Pixsell
24.08.2013.
u 12:28

Sovjetski KGB i istočnonjemačka tajna policija Stasi usko su surađivali i bili su strah i trepet slobodoumnim Nijemcima pa se Putin u Dresdenu osjećao kao kod kuće i nije bio ni najmanje podređen istočnonjemačkom Stasiju

Na društevnim mrežama se ovih dana pojavila informacija kako je sadašnji ruski predsjednik Vladimir Putin, 1989. u vrijeme pada Berlinskog zida i propasti komunističkog sustava, u Dresdenu u istočnoj Njemačkoj, pištoljem branio od prosvjednika zgradu gdje je bila smještena ispostava KGB-a u kojemu je Putin tada bio nadobudni major po činu.

Sovjetski KGB i istočnonjemačka tajna policija Stasi usko su surađivali i bili su strah i trepet slobodoumnim Nijemcima pa se Putin u Dresdenu osjećao kao kod kuće i nije bio ni najmanje podređen istočnonjemačkom Stasiju. No, kada je pao Berlinski zid, prosvjednici su u Dresdenu demolirali zgradu u kojoj je bio smješten zloglasni Stasi, ali kada su potom krenula na zgradu u kojoj je stolovao Putin i njegovi obavještajci i bili rijetki državljani tadašnjeg SSSSR-a koji us ostali u Dresdenu, major KGB-a je izvadio pištolj s 12 metaka u spremniku i zaprijetio demonstrantima da će pucati ako krenu prema njemu i sjedištu KGB-a.

Kako navodi na mrežama, Putin se obratio prosvjednicima tečnim njemačkim jezikom stežući u ruci napunjen i otkočen pištolj.

- Ovo je sovjetski teritorij i vi stojite na našoj granici. Ozbiljan sam kada kažem da ću pucati na svakoga tko ugrozi našu imovin. Putin je to, kako prenosi svjedok ovog događaja, "izgovorio hladnom uvjerenošću po kojoj će kasnije postati poznat".

Naravno, prema onoj narodnoj "pametniji popušta", prosvjednici su se razišli vidjevši s kim imaju posla. Istinitost ove storije potvrdio je sam Putim, puno godina kasnije kada je o njemu, kao predsjedniku Rusije, snimljen dokumentarac s tim da je tada ocjenio kako Njemačka, zapravo, nikada nije ni trebala biti podijeljena.

>>Putin ne da Assada ni Snowdena, ne pušta Gruziju u NATO

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije