Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruski vođa

Putin na prvom poznatom putovanju u inozemstvo otkako je ICC izdao nalog za njegovo uhićenje

Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
12.10.2023.
u 06:52

Putin je rijetko napuštao Rusiju od početka invazije na Ukrajinu u veljači 2022. i nije poznato da je otputovao izvan zemlje nakon što je ICC izdao u ožujku uhidbeni nalog pod sumnjom da je ilegalno deportirao stotine djece iz Ukrajine. Kremlj niječe takve optužbe.

Ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je u četvrtak u posjet Kirgistanu, objavile su novinske agencije tih dviju zemalja, što je prvo poznato putovanje ruskog čelnika u inozemstvo otkako je Međunarodni kazneni sud (ICC) izdao nalog za njegovo uhićenje.

Putin je rijetko napuštao Rusiju od početka invazije na Ukrajinu u veljači 2022. i nije poznato da je otputovao izvan zemlje nakon što je ICC izdao u ožujku uhidbeni nalog pod sumnjom da je ilegalno deportirao stotine djece iz Ukrajine. Kremlj niječe takve optužbe.

VEZANI ČLANCI:

Ruski predsjednik trebao bi tijekom dana razgovarati sa svojim kirgistanskim kolegom Sadirom Japarovim i sudjelovati u petak na samitu čelnika Zajednice neovisnih država, koja okuplja više bivših sovjetskih republika.

"Na poziv kirgistanskog predsjednika Sadira Japarova 12. listopada predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin službeno će doći u posjet zemlji", objavila je ranije kirgistanska predsjednička administracija na svojoj web stranici.

Putin je u svibnju na razgovorima s Japarovim prihvatio poziv za posjet Kirgistanu.

Ruski čelnik trebao bi drugi tjedan otputovati u Kinu na treći forum inicijative Pojas i put u Pekingu. Ni Kirgistan niti Kina nisu članice ICC-a. Moskva niječe optužbe ICC-a, a Kremlj je rekao da je nalog dokaz neprijateljstva zapada prema Rusiji, zbog čega je pokrenut kazneni postupak protiv tužitelja ICC-a i sudaca koji su izdali nalog.

Video: Putin posjetio selo povezano s njegovom obitelji: Stanovnici mu klicali pa zaželjeli bolje stanove

Ključne riječi

Komentara 3

KR
Krug
22:52 12.10.2023.

Svi znamo kako je sudio međunarodni sud u Haagu rat u Jugoslaviji. Podijelili su krivnju na Hrvatske i Srbe. Po njima su Hrvatska i Tuđman napravili agresiju na BiH. Taj sud, sudi po nalogu Amerike. Nije ni čudo da su digli optužnicu protiv Putina.

Avatar Aurel
Aurel
09:51 12.10.2023.

avioni ponekad i padnu... iz sasvim neobjašnjivih razloga...

Avatar kastanjer2
kastanjer2
08:28 12.10.2023.

Kako se izvješćuje, veliki patrolni brod Pavel Derzhavin iz crnomorske flote eksplodirao je danas u Sevastopolju. Nejasno je što se točno dogodilo. Pušenje ubija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije