Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ustrajno

Putin na pitanja građana odgovarao pet sati i obranio rekord

Prometna nesreća
Foto: Dino Stanin
1/2
25.04.2013.
u 17:59

Ruski predsjednik prvi se put osvrnuo na pitanja vezana za odbjeglog ruskog oligarha Borisa Berezovskog, nekad moćnog čovjeka u Kremlju

Ruski predsjednik Vladimir Putin i ove je godine tradicionalno sudjelovao u emisiji “Izravna veza”, odgovarajući na upite građana. Putin je ovaj put odgovarao rekordnih 4 sata i 40 minuta, a u tom je vremenu uspio odgovoriti na 85 pitanja od pristiglih oko tri milijuna.

Osvrnuo se na nedavni napad tijekom bostonskog maratona. Teroristi na području Ruske Federacije dobivali su informacijsku, financijsku i političku podršku sa Zapada. Rusija je sama žrtva međunarodnog terorizma, rekao je Putin dodavši da se ne treba baviti deklaracijama već zajedničkim djelovanjem. Slučaj u Bostonu još jednom je potvrdio tu tezu Rusije.

– Nadam se da će se Rusija i SAD približiti u borbi protiv terorizma. Ako udružimo snage, vjerujem da možemo zaustaviti ovakve napade i nove žrtve – rekao je.

Ruski predsjednik prvi put se osvrnuo na pitanja vezana uz odbjeglog ruskog oligarha Borisa Berezovskog, nekad moćnog čovjeka u Kremlju. Otkrio je da mu je poslao dva rukom pisana pisma u kojima ga “moli za povratak u zemlju” prije nego što je umro prošlog mjeseca u Londonu. Na prvo pismo predsjednik nije odgovorio, a drugo je stiglo prekasno, nakon što je Berezovski preminuo. Putin je ispričao da je Berezovski napisao kako je učinio mnogo pogrešaka te da moli za oprost i dopuštenje da se vrati u zemlju. Sadržaj pisma Putin nije želio objaviti iako su mu to, rekao je, neki suradnici savjetovali. Putin je dodao da su pisma osobnog karaktera iako on i Berezovski nikad nisu bili bliski.

U Rusiji nema političkih procesa i masovne represije, ali mora postojati red i poštovanje zakona. Nitko nikoga ne zatvara zbog političkih uvjerenja i stavova nego zbog kršenja zakona pred kojim svi moraju biti jednaki, naglasio je Putin odgovarajući na pitanje vezano uz proces protiv opozicijskog lidera Alekseja Navaljnog.

O špekulacijama da će uskoro smijeniti premijera Dmitrija Medvedeva Putin je rekao da nije pretjerano zadovoljan radom vlade, ali da ona radi tek godinu dana i treba pustiti ljude da se dokažu.

>>Pogledajte kako Putin viče na ministre

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije